elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València celebra aquesta setmana les Jornades per la Inclusió amb motiu del Dia de la Discapacitat

La Universitat de València celebra aquesta setmana les Jornades per la Inclusió amb motiu del Dia de la Discapacitat

  La Universitat de València, a través del servei UVdiscapacitat, se suma a la celebració del dia 3 de desembre, el Dia de la Discapacitat, amb l’organització de les Jornades per la Inclusió del 30 de novembre al pròxim divendres. Obrirà les activitats aquest dimarts, dia 30, la Jornada AVAFI sobre Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

  La Jornada AVAFI arriba enguany a la seua quarta edició i servirà de marc per a inaugurar la setmana dedicada a la visibilització i sensibilització de la discapacitat a la Universitat de València. L’acte, que tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat a les 9 hores, comptarà amb les intervencions de la rectora, Maria Vicenta Mestre, i de la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez.

  Continuaran les activitats amb un taller sobre gestió del temps i tècniques d’estudi, a l’Aula 3 de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, que impartirà la tècnica d’UVdiscapacitat Raquel Borrell els dies 30 de novembre i 1 de desembre.

  Dimecres dia 1, per la vesprada, el Servei d’Esports ha organitzat un taller de goalball al pavelló de Blasco Ibáñez, obert a tot el públic, per tal de mostrar un dels esports adaptats més practicats per les persones cegues o amb visió reduïda.

  Dijous dia 2, Iria Meléndez, tècnica del servei de discapacitat de la Universitat de València, oferirà dues sessions d’introducció al mindfulness o atenció plena, la capacitat de prestar atenció de manera conscient a l’experiència del moment. Els tallers s’impartiran a les 12 i a les 16 hores a l’Aula 1 de la Facultat de Psicologia i Logopèdia.

  Altres activitats

  UVdiscapacitat ha previst, així mateix, una sèrie d’activitats en el marc de les Jornades de la Universitat per a la Inclusió destinades a l’alumnat de diferents graus. És el cas de la xarrada sobre conductes addictives, a càrrec de l’Associació Avant el dia 30 de novembre (18 hores), a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

  Alumnat de Treball Social està convocat a una taula redona estudiantil, dimecres 1 (10:30 hores), on Belén Hueso parlarà sobre la figura de l’assistent personal i Kirian Riquelme abordarà el tractament adequat a les persones cegues a través de la seua trajectòria acadèmica i personal. Serà a l’Aula 521 de l’Aulari Nord.

  El mateix dia, Miguel Ángel Font presentarà el llibre ‘Viaje al corazón de un cuadro’, a l’Aula 33 de l’Aulari III (12:30 hores), a estudiantat d’Educació Social.

  Alumnes d’aquest Grau assistiran dijous 2 a la xarrada ‘La unitat de suport en l’activitat professional dins d’Integra CEE’, a càrrec d’una tècnica d’aquest servei. Tindrà lloc a l’Aula Multimèdia de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, a les 11:30 hores.

  Clourà les jornades divendres, 3 de desembre, la xarrada ‘Regulació emocional als trastorns alimentaris’, per Xavier Sanmartín, a l’Aula 1.2. de l’Aulari Oest (12:30 hores), adreçada als alumnes de l’assignatura Salut i Treball Social del Grau en Treball Social.

  Programa detallat amb accés a inscripcions

  Pujar