elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat i la Regidoria de Joventut premien amb 30.000 euros un total de 10 projectes que promouen la integració social

La Universitat i la Regidoria de Joventut premien amb 30.000 euros un total de 10 projectes que promouen la integració social

    Hui dimecres, 9 de novembre, s'han donat a conéixer al Centre Cultural La Nau els 10 projectes guanyadors del programa 'Emergents', amb els quals la Universitat, amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València, premia projectes culturals destinats a promoure a la ciutat de València la integració social a través de la cultura. La convocatòria d'ajudes repartides enguany ha ascendit a 30.000 euros.

    L'acte, que s'ha celebrat al Paranimf de la Universitat, ha comptat amb les intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat, Antonio Ariño, i la regidora de Joventut de l'Ajuntament de València, María Oliver.

    Durant la seua intervenció, Antonio Ariño ha explicat que una convocatòria com aquesta "evidencia la vitalitat de la societat valenciana pel que fa a la cultura, una cultura que no és una cultura elitista, sinó el reflex d'una cultura quotidiana i dinàmica, la que es fa als barris". Per la seua banda, la regidora María Oliver s'ha compromés a continuar impulsant un projecte que dóna veu al carrer i el qual coneix des de la seua gestació.

    El programa 'Emergents' està destinat a premiar projectes de creativitat, innovació i integració sociocultural. Aquestes ajudes pretenen ser un impuls dels projectes de promoció de la integració social i cultural al terme municipal de València.

    D'acord amb les bases de la convocatòria, poden sol·licitar aquestes ajudes persones físiques, a títol individual, entre 18 i 35 anys, i entitats o col·lectius en què almenys el 50% dels membres estiguen en el marge d'edats esmentat.

    'Emergents' és un exemple de dinamisme cultural, una aposta per la integració i la importància sociocultural de grups poc visibles i consolidats.

    Amb aquestes ajudes es pretén canalitzar l'impuls cultural espontani que sorgeix dels grups que no es veuen reflectits en els estàndards culturals o en les institucions.

    Els camps dels premis són variats: arts plàstiques, arts escèniques, arts visuals, música, fotografia, disseny, literatura i edició, audiovisuals, urbanisme, ciències socials, tecnologia, gastronomia...

    El jurat d'aquesta segona edició ha estat integrat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; la degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, Ester Alba; el cap de Servei de Joventut de l'Ajuntament de València, Antonio Collado; la crítica d'art Marisol Salanova; i la tècnica de la Universitat de València Ana María Chillarón.

    En la primera edició es premiaren per valor de 12.500 euros un total de sis iniciatives per a eliminar els estigmes que arrosseguen determinats col·lectius de la ciutat o per a contribuir a millorar la formació i la capacitat d'ocupació de la joventut, entre altres accions. Tots aquests projectes estan inclosos en una publicació que també s'ha presentat aquest dimecres, en un acte que ha comptat amb Paco Inclán, director de la revista 'Bostezo'.

    Els 10 projectes premiats

    Entre els 10 projectes premiats en aquesta edició destaca un projecte fotogràfic per facilitar la inclusió juvenil i veïnal al barri d'Orriols; una iniciativa d'acostament de circ social als joves, especialment a aquells en situació de risc; un programa de promoció de la igualtat de gènere mitjançant tallers de sensibilització, formació i teatre; el desenvolupament de maquinària per a reciclatge i fabricació mitjançant la col·laboració veïnal; la creació d'espais al Clot del Cabanyal; la creació d'una plataforma web que serveix com a mapa il·lustrat de les iniciatives i col·lectius de la ciutat de València; la posada en marxa de tallers documentals per a la població de Nou Moles Natzaret, especialment enfocat a habitants en situacions de vulnerabilitat; i la formació de formadors a Monteolivete, un projecte de col·laboració veïnal per difondre les opinions respecte a millores al barri Cabanyal amb l'ús d'un videojoc i la distribució de llibres de relats realitzats pels més menuts en els centres d'ensenyament dels Poblats Marítims.

    Tota la informació: http://www.emergents.info/

    Pujar