4 de desembre de 2020 4/12/20

La Universitat realitza aquesta setmana sessions de benvinguda als prop de 2000 alumnes internacionals

  El Servei de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat ha organitzat aquesta setmana cinc recepcions per a donar la benvinguda als 1.899 alumnes d'intercanvi entrant i presentar la Universitat de València. Aquesta xifra suposa un augment de quasi 200 alumnes més respecte de l’any passat, el que confirma que la Universitat de València és una de les preferides per a l’alumnat estranger que participa en programes de mobilitat.

  Els actes es concentraran en la Facultat de Medicina i Odontologia. Enguany, la recepció general serà conjunta per a l’estudiantat de tots els programes d'intercanvi: Erasmus, Internacional i Sicue i es realitzarà segons el campus en el qual cursaran estudis. Així, aquest dimarts dia 6 s’ha convocat els 175 alumnes que estudiaran al Campus de Burjassot-Paterna. La reunió serà a les 9 hores en l’Aula Magna de l’esmentada facultat. Per als 285 que assistiran a classe en el Campus dels Tarongers les presentacions seran el dimecres dia 7 a les 9 hores. En aquesta reunió no participaran els 504 estudiants d’Economia que tindran l’encontre el mateix dia, però, a les 12 hores. A Blasco Ibañez també hi ha dos sessions convocades. La de totes les facultats del campus a les 9 hores, que comprenen un total de 415 alumnes, mentre a les 12 hores, les sessions estaran dirigides a les 520 persones que cursaran estudis a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

  La majoria de l’alumnat estranger que realitzarà un curs enguany en la Universitat de València dins d’un programa de mobilitat prové de països europeus però també hi participaran alumnes del continent americà així com d’Àsia. Així, el país que més estudiants envia és Itàlia amb 407 alumnes, seguit de Alemanya amb 310, França 240 o Regne Unit amb 173. També hi ha alumnes d’Austràlia, Estats Units, Xina, Japó, Canadà, Corea, Israel, Islàndia, Rússia, Argentina, Brasil, Colòmbia, Mèxic, Tunísia, Turquia o Perú, entre altres.

  El director del Servei de Relacions Internacionals Carlos Pomer i el cap de la Secció de Mobilitat del mateix servei, i Bernat Garcia realitzaran les presentacions de la Universitat i de tots els serveis de què pot disfrutar l’alumnat. Per la seua banda, la Cap d’Estudiants Entrants, Cristina Gómez, farà una explicació dels tràmits administratius que l’alumnat incoming ha d'acomplir al llarg de la seua estada.

  Cal destacar que alguns centres tenen previst realitzar presentacions especials per a aquest alumnat. 

  A més, en el vestíbul de la Facultat de Medicina i Odontologia l’estudiantat podrà trobar informació de diferents serveis de la Universitat com ara del Servei de Biblioteques i Documentació, del Centre d’Idiomes, del Servei de Política Lingüística o de l’associació ESN (Erasmus Student Network).

  Pujar