26 de setembre de 2020 26/9/20

La Universitat per a Majors inicia el curs 2016-2017 amb 928 alumnes

    El Paranimf de la Universitat Jaume I ha acollit l’acte de benvinguda del curs 2016-2017 del programa de formació permanent Universitat per a Majors que enguany compta amb 928 alumnes matriculats, dels quals 276 ho han fet a les diferents Aules per a Majors en les Seus de la Universitat. Durant l’acte, el rector ha donat la benvinguda al nou curs als assistents, que també han pogut gaudir del concert de «Boldón negro» i de les representacions de diferents fragments d’obres de Cervantes a càrrec del Grup de Teatre de la Universitat per a Majors.

    Des de la posada en marxa de la Universitat per a Majors han passat per les seues aules més de 2.700 persones en un projecte que implica actualment a 90 professors de la Universitat. En el seu discurs, el rector de ha destacat precisament com «una de les més significatives contribucions de la Universitat Jaume I als canvis socials i culturals del territori castellonenc ha estat la incorporació de la gent major a la vida i l’activitat universitària mitjançant el programa formatiu de la Universitat per a Majors». Climent ha destacat la importància de la formació al llarg de tota la vida, afirmant que aquest cultiu del coneixement «en totes les etapes de la vida ens permet a tots adaptar-nos a un món que canvia àgilment, ens permet entendre’l, ens permet jutjar la realitat de manera crítica i ens capacita per a produir les nostres pròpies opinions i pensament, opinions i pensaments que en el cas de la gent major tenen el valor afegit del coneixement vital, de la capacitat desenvolupada al llarg de la vida per a gestionar les emocions i els dilemes més complexos».

    En l’àmbit del Programa de Formació Permanent de l’UJI, la Universitat per a Majors ofereix a les persones majors de 55 anys la possibilitat d’accedir al títol Graduat Universitari Sènior en Ciències Humanes i Socials i cursar posteriorment algun dels Postgraus Sènior establerts. En el curs 2016-2017 que ara comença un total de 656 alumnes cursaran els seus estudis al campus, dels quals 249 faran el Graduat Universitari Senior i 407 el Postgraduat Universitari Sènior. Els 276 estudiants que completen la matrícula realitzaran la seua formació a les seues dels Ports (40), Interior (28), Nord (116) i Camp de Morvedre (88). Mitjançant aquesta oferta acadèmica no es pretén directament la preparació per a l’exercici professional, si no que es desitja contribuir a la millora de les capacitats humanes dels estudiants majors, tant des del punt de vista de la formació personal com de la seua participació en el desenvolupament social a través de la interacció en grups heterogenis, l’ús de les Tics i l’estimulació de la transferència de coneixement.

    Pujar