elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat acull a partir de dimarts un encontre de formació en rescats i assistència en accidents de trànsit

  La Universitat de València acollirà a partir d’aquest dimarts 2 de maig dos encontres nacionals relacionats amb els rescats i l’assistència en els accidents de trànsit. Es tracta del XIII Encontre Nacional d’Excarceració i el I de Trauma. Se celebraran del 2 al 4 de maig en el Campus dels Tarongers i en aquests participarà estudiantat de les branques de salut, professorat i professionals.

  El passat mes de desembre del 2016 la Universitat de València i el Consorci Provincial de Bombers de València van signar un conveni de col·laboració, en què el seu objectiu primordial és l’intercanvi de coneixements entre les dues institucions. Tenint com a base aquest conveni, el consorci i la Universitat de València van decidir realitzar conjuntament la XIII Trobada Nacional d'Excarceració i la I Trobada Nacional de Trauma, amb l'objectiu d'enriquir les relacions institucionals i potenciar i desenvolupar els coneixements i habilitats d'actuació davant un rescat d'accident de trànsit, tant de la manera de procedir en el rescat com de la primera assistència sanitària necessària. Aquests dos encontres són la primera de les accions previstes que, a més, reuniran estudiantat i professorat de Medicina i Infermeria, especialistes i membres del cos de bombers. 

  Des de la Universitat s’ha destacat la importància de la formació de l’estudiantat en aquestes accions, ja que la formació i l’experiència que l’alumnat de les àrees de salut pot adquirir en aquests encontres pot completar la formació reglada que adquireixen en les seues facultats. Els encontres, a més, serviran perquè els bombers també adquirisquen formació i pràctica ja que, tal com van explicar en la presentació celebrada el passat març, són els primers en arribar a un sinistre i de la seua actuació pot dependre la vida de les víctimes dels accidents.

  En l’encontre, a més de realitzar taules redones amb especialistes que parlen de la valoració inicial de les persones accidentades, grups de rescat, procediments i anàlisi de casos reals, es comptarà amb un desplegament de mitjans per a maniobres pràctiques.

  El programa es pot trobar en http://links.uv.es/0FMVR6I

  Campanya recollida d’aliments

  Coincidint amb la celebració de la primera trobada nacional de trauma i la XIII trobada nacional d’excarceració s’ha programat una recollida d’aliments destinats a famílies sense llar. El punt de recollida serà una de les carpes de la zona de maniobres del pàrquing de Magisteri.

  La informació es pot consultar en http://links.uv.es/E0OBwuA

   

   

   

  Pujar