16 d’octubre de 2019 16/10/19

Últim ple de la legislatura a l'Ajuntament de València

Últim ple de la legislatura a l'Ajuntament de València - (foto 1)
  • El nou ajuntament es constitueix este dissabte

MÉS FOTOS
Últim ple de la legislatura a l'Ajuntament de València - (foto 2)

La corporació municipal s'ha reunit este matí en l'hemicicle municipal, per a reconèixer la trajectòria professional del secretari general i del Ple, Pedro García Rabasa, qui, després de 27 anys de servici públic a l'Ajuntament de València, es jubila. En esta reunió extraordinària del Ple també s'ha aprovat la quarta relació d'expedients de reconeixements extrajudicales de crèdits i obligacions; i seguidament, s'han aprovat les actes d’esta sessió i de les celebrades, amb caràcter ordinari i extraordinari, el passat 25 i 30 d'abril, respectivament.

En este últim Ple municipal corresponent al mandat 2015-2019 que, com és habitual, se celebra al tancament de cada període de govern local, de manera prèvia a la constitució de la nova corporació eixida de les urnes, l'alcalde en funcions, Joan Ribó, ha agraït a tots els regidors i regidores «la seua aportació, treball i dedicació per i per a la institució i la ciutadania».

Així mateix, Joan Ribó ha expressat els seus millors desitjos per als qui no formaran part de la corporació entrant, les regidores i regidors del grup polític València en Comú, i edils i ediles de Compromís, el PSOE, el Partit Popular i Ciutadans, «que inicien una nova etapa en les seues vides professionals».

Per la seua part, alguns dels portaveus dels grups polítics representats en l'hemicicle, que han intervingut en el Ple per a manifetar el seu suport a la proposta de reconeixement cap a Pedro García Rabasa, també ha aprofitat per a acomiadar-se de la seua responsabilitat municipal. És el cas de María Oliver que, en nom de València en Comú, ha assegurat que el seu pas per l'Ajuntament ha estat «un orgull i un miracle», i, per descomptat, ha recordat «la professionalitat i prudència del secretari general que, entre moltes altres prestacions, els va ajudar a conèixer l'Administració».

En este punt, la portaveu del Grup Socialista, Sandra Gómez, ha destacat la figura de Pedro García Rabasa, «que ha sigut un suport per al seu grup polític tant quan s'ha trobat en l'oposició com quan ha format part de l'equip de govern». I li ha assegurat «que les portes de l'Ajuntament sempre les tindrà obertes».

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha qualificat el secretari general de «mestre», i ha destacat «la seua lleialtat, la seua independència amb tots els grups, i el seu bon criteri en benefici de tots els ciutadans».

En nom de Compromís, Pere Fuset, ha manifestat que Pedro García Rabasa «és d'aquelles persones que estan disposades a donar-ho tot per la justícia». I ha ressaltat «el seu sentit de l'humor i el seu bon fer per a convertir en fàcil el que és difícil». «És molt difícil gestionar i debatre, i amb vosté se'ns ha fet sempre fàcil», ha ressaltat.

El portaveu del Partit Popular, Eusebio Monzó, ha assegurat que el secretari general «sempre ha intentat interpretar la llei per a afavorir la institució que representa».

I finalment, l'alcalde en funcions, Joan Ribó, ha reiterat el seu agraïment «perquè ha sabut ser, per damunt de tot, un funcionari que treballa amb perspectiva i claredat».

Pedro García Rabasa, ha expressat «la seua enorme fortuna per treballar per i per a l'Ajuntament de València». Ha assegurat que durant la seua vida professional en el Cap i Casal «s'ha mantingut sense significació política» i ha agraït «el suport del personal», i per a concloure ha desijat «el major èxit del món» al seu successor, Hilario Llavador, «perquè això serà bo per a la ciutat».

ocultar
Últim ple de la legislatura a l'Ajuntament de València
Pujar