20 de gener de 2021 20/1/21

Tres músics reben trets de balines en una verbena de Sant Joan

Tres músics reben trets de balines en una verbena de Sant Joan - (foto 1)
  • La Policia Nacional investiga per a localitzar a l'agressor, que podria ser acusat d'un delicte de lesions

MÉS FOTOS
Tres músics reben trets de balines en una verbena de Sant Joan - (foto 2)

La Policia Nacional investiga els trets amb balins que van rebre la nit del passat dissabte diversos integrants de l'orquestra Cinquena Nota mentre actuaven en la verbena de Sant Joan organitzada per l'Agrupació de Falles del Botànic.

Les agressions van començar sobre les 00.30 de la nit en la plaça de Palleter, on havien acudit unes 550 persones. Immediatament, l'orquestra, formada per huit músics, es va veure obligada a parar l'actuació perquè una cantant, el baixista i el saxofonista havien rebut trets. Segons relata en les seues xarxes socials una de les cantants, una companya estava ferida “al cap i el budell, i un company en el pit”. El resultat: marques, blaus, i fins i tot una bretxa al cap. En aqueix moment els músics ferits van eixir de l'escenari per a rebre cures, mentre els altres van continuar amb el xou “malgrat la tensió que es vivia damunt de l'escenari”. “Anàvem tots amb por de ser el següent blanc”, indica la mateixa cantant.

Tristesa i indignació va ser el que van sentir durant la resta del concert els membres de l'orquestra, perquè “una persona sense dits de front va posar en perill la nostra salut i ens va fer patir fent el que més estimàvem”.

Minuts després dels fets un dels components va decidir telefonar al 091 i la Policia Nacional es va personar, però en aqueix moment no van aconseguir identificar a l'agressor. “Malgrat la presència policial, toquem amb por la resta de la nit, ja que no es va identificar al graciós”, explica el bateria en la seua pàgina de Facebook. Estem fent el nostre treball, continua. “Ens costa molta suor i sacrifici per a estar dia a dia en els escenaris alegrant les teues festes […] només demanem una miqueta de respecte”, conclou.

En aquests moments la Policia continua investigant per a localitzar a l'agressor, que podria ser acusat d'un delicte de lesions. Segons la responsable de l'agrupació fallera, es tractaria d'un veí disgustat pel volum, que hauria disparat des d'una finestra, ja que minuts abans la Policia Local havia rebut quatre denúncies relacionades amb el volum de l'actuació.

La notícia de les agressions ha arribat fins al regidor de Festes, Pere Fuset, que s'ha solidaritzat amb els integrants de l'orquestra i ha urgit a la Policia a aclarir els fets i localitzar als agressors “perquè caiga sobre ells tot el pes de la justícia per una agressió sense sentit que podria haver ocasionat importants danys personals”.

Per part seua, l'agrupació fallera La Seu, La Xerea, El Mercat, ha condemnat els fets i ha expressat la seua solidaritat amb les agrupacions del Botànic i Ruzafa, les seues comissions i les persones ferides. “Les Falles són una festa lligada al respecte i al diàleg […] i en cap cas s'ha de tolerar la violència com a resposta a qualsevol disconformitat”, subratllen.

Pujar