elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els treballadors d'autoescola protesten a València contra la precarietat laboral

Els treballadors d'autoescola protesten a València contra la precarietat laboral
  • Han traslladat al sotssecretari general d'UGT les seues demandes contra l'augment de la jornada laboral i un conveni laboral just

Els treballadors d'autoescola de la Comunitat Valenciana s'han mobilitzat aquest matí a València enfront de la seu d'UGT per a protestar per la pèrdua de drets que suposa la negociació del nou conveni col·lectiu, l'augment de la jornada laboral o l'inexistent plus de perillositat per als docents.

El president de l'Associació de Professors de Formació Viària de València (APAV), Pedro Cifuentes, ha explicat que aquest matí han mantingut una reunió amb el sotssecretari general d'UGT en la Comunitat Valenciana, Guillermo Martí Peres, per a explicar-los les seues reivindicacions. “Li hem explicat quina és la situació del sector i la postura d'UGT en la taula de negociació del conveni col·lectiu”.

Segons Cifuentes, el responsable del sindicat s'ha quedat “molt estranyat” que els representants d'UGT asseguts en la taula de negociació defensen les postures de la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE), la patronal, “postulats que la pròpia UGT no promulga, com és l'augment de la jornada laboral” quan la tendència generalitzada és la de reduir les jornades, segons el propi Govern.

Menys del Salari Mínim Interprofessional

Des d'APAV han explicat que hi ha categories de professors d'educació viària que cobren menys que el Salari Mínim Interprofessional. De 2010 a 2014 els salaris no es van modificar i de 2014 a 2016 va ser una pujada poc significativa. De fet, en 2010 el salari brut era de 920 euros, mentre que en 2021 és de 990. En una dècada a penes ha augmentat en 70 euros la nòmina mensual.

Així, segons explica la nòmina d'un professor d'autoescola és de 14.850 euros bruts i segons la nova negociació, aquest preveu que augmente fins a 15.600 euros bruts a l'any. Una pujada que per a Cifuentes és “irrisòria”.

Augmentar la jornada laboral

Segons denúncia APAV, el nou conveni contempla la “voluntarietat” d'augmentar a 40 hores setmanals la jornada laboral. “Una mesura que va en contra del que planteja el Govern d'Espanya de reduir la jornada de treball i del que diu el Papa Francesc”. 

MÉS FOTOS
Els treballadors d'autoescola protesten a València contra la precarietat laboral - (foto 2)
Els treballadors d'autoescola protesten a València contra la precarietat laboral - (foto 3)
Els treballadors d'autoescola protesten a València contra la precarietat laboral - (foto 4)
Pujar