27 de setembre de 2020 27/9/20

Tradició i passió als peus del Mediterrani

Tradició i passió als peus del Mediterrani  - (foto 1)
  • La Setmana Santa Marinera va celebrar este divendres els actes més lligats amb el seu origen marítim

Galeria de fotos
València - Semana Santa Marinera - Procesión Cristos
València - Semana Santa Marinera - Procesión Cristos
MÉS FOTOS
Tradició i passió als peus del Mediterrani  - (foto 2)

Des de les set del matí els fidels abarrotaven el Mercat del Cabanyal. És el dia gran de la Setmana Santa Marinera i el Divendres Sant plena els carrers dels Poblats Marítims de passió, fervor i molta emoció. Coincidix a més que este jornada es realitzen els actes més vinculats amb l'origen marítim de la festa: el trasllat dels Cristos a la vora del mar.

Així, a les huit del matí centenars de persones van ser testimonis de la trobada dels dos Cristos, el del Salvador i el del Salvador i de l'Amparo. Un moment molt emotiu i al que han acompanyat unes oracions. Després de la trobada, ambdós han realitzat una processó conjunta aclamats per centenars de veïns que els han seguit al pas dels tambors.

En un punt donat s'han separat i el Santíssim Crist del Salvador ha sigut traslladat a la vora de la platja. Este ha sigut un altre dels moments especials en què s'ha resat una oració pels difunts del mar i s'ha depositat una corona de llorer. El rés enguany ha estat dedicat als refugiats ofegats en el Mediterrani.

Pujar