elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 16 agents de la Policia Local de València, positius en covid

Un total de 16 agents de la Policia Local de València, positius en covid
Un total de 16 agents de la Policia Local de València, positius en covid
  • El sindicat CSIF exigeix a l'Ajuntament que dote de PCR a tots els agents i més màscares FFP2 a la plantilla

MÉS FOTOS
Un total de 16 agents de la Policia Local de València, positius en covid - (foto 2)

 

16 agents de la Policia Local de València són positius en covid actualment, segons ha informat el sindicat CSIF arran de les dades que els facilita setmanalment l'Ajuntament de València. Això suposa que la ràtio supera els 1.080 casos per cada 100.000 habitants.

Cal assenyalar que la Policia Local de València compta amb una plantilla de 1.500 agents.

Per a CSIF les xifres de contagis entre els agents són “molt alarmants” pel que han insistit a l'Ajuntament que aplique les mesures que el sindicat ve reclamant: PCR a tots els agents i dotació de més màscares FFP2 i no únicament dues a la setmana.

Segons el sindicat la setmana passada hi havia també 16 positius en la plantilla i 10 agents estaven en quarantena per contactes amb positius en covid.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) traslladarà avui a la reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral de l'Ajuntament de València la seua “preocupació” davant l'augment del 60% de contagis al tancament de la setmana passada entre la Policia Local respecte a la setmana anterior. Al mateix temps, exigirà un increment urgent de les mesures de prevenció.

El sindicat, com ve demanant des de fa mesos, insistirà davant el Comitè en “proves PCR a tota la plantilla per a conèixer l'estat real de la mateixa i prendre un punt de partida en el qual puguem detectar els possibles focus o personal asimptomàtic que puga ser font de contagi”.

CSIF també recolza la instrucció emesa per Prefectura el passat 7 de gener, en la qual s'indicava als agents que en qualsevol intervenció en la via pública o domicili utilitzen la màscara FFP2. No obstant això, el sindicat es pregunta que “si ens donen únicament dues màscares FFP2 a la setmana, com podrem cobrir tots els serveis al carrer o en domicilis durant el conjunt de la setmana?”.

La central sindical, en aquesta línia, exigeix una “dotació a la plantilla de la quantitat necessària de màscares FFP2 adequades per a fer el nostre treball amb les majors garanties possibles”. El sindicat recorda que en aquesta mena de protecció la caducitat es produeix a les 7-8 hores d'ús. Per tant, les que els distribueixen actualment per a tota la setmana a penes els serveixen per a dos dies.

CSIF recalca igualment la importància de la neteja d'instal·lacions i vehicles, per a això reclama “un esforç extra” i demana “mantenir les parelles de patrulla fixes, per a no mesclar components”. El sindicat subratlla a l'Ajuntament que “és hora de prendre de debò, de debò, les mesures preventives per a la Policia Local davant la situació actual de crisi”.

Pujar