26 de setembre de 2020 26/9/20

Torna València Activa Expressa, una formació amb la qual 1745 valencians milloraran la seua ocupabilitat

  L'Ajuntament de València, a través de València Activa, llançarà València Activa Expressa, un programa de formació dirigit a 1745 valencians i valencianes, amb 100 cursos de competències professionals i tècniques per a millorar la seua ocupabilitat. Com a novetat, esta edició de València Activa Expressa inclou 90 places dirigides a persones desocupades de més 55 anys i 530 dirigides a dones per a combatre la bretxa de gènere.

  Així ho ha anunciat la regidor de l'Àrea de Desenvolupament Innovador i dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, que ha explicat que «Amb este programa formatiu, al qual destinem 420.838 euros, volem que tots els valencians i valencianes puguen tenir la seua oportunitat, especialment aquells grups que més el necessiten, per això posarem en marxa esta formació clarament orientada a les necessitats del mercat laboral».

  PROGRAMA GENÈRIC I PER A COL·LECTIUS ESPECÍFICS

  En esta edició, el programa València Activa Expressa es divideix en tres blocs: un genèric, del qual es beneficiaran 1125 persones; un altre dirigit a 90 persones majors de 55 anys i un altre destinat a 530 dones.

  En el bloc genèric es troben cursos de competències professionals tècniques (manipulació d'aliments, aparadorisme, carretó elevador, plataforma elevadora mòbil); de competències digitals (iniciació a la informàtica i internet, informàtica Office nivell bàsic, informàtica Office nivell mitjà i informàtica Office nivell superior); i de competències lingüístiques (anglès general, anglès intensiu, valencià, iniciació al xinès, iniciació a l'alemany).

  En el cas de la formació dirigida a majors de 55 anys, emmarcada en el programa Oportunitats +55, es troben els cursos de superació de la bretxa digital i anglès. “Des de l'Ajuntament de València tenim una sensibilitat especial pel grup de persones desocupades de més de 55 anys, volem que puguin incorporar-se al mercat laboral al més aviat possible i una de les millors vies és la formació, per això llancem estos cursos, amb la intenció que puguin superar la bretxa tecnològica i idiomàtica”, ha recordat Bernabé.

  Per la seua part, la formació específica destinada a 530 dones, que s'integra en la plataforma Treballem Iguals, inclou formació tecnològica, anglès comercial, o cursos per a obtenir el graduat en ESO.

  En este sentit, la regidora ha reiterat el seu compromís per continuar implantant serveis i programes per a “acabar amb la desigualtat entre homes i dones en el mercat laboral, trencar el sostre de cristall, acabar amb el sòl enganxós i frenar la bretxa digital”.

  Convé destacar que esta formació apareixerà en 2020 en la plataforma de l'Agència d'Ocupació de València Activa, sent requisits bàsics per a accedir estar en situació de desocupació i estar empadronat/a a València. Aquelles persones que estiguin interessades poden inscriure's a València Activa i indicar les seues preferències de formació si així ho desitgen, abans que s'obri el període d'inscripció.

  Pujar