19 de gener de 2021 19/1/21

Torna VLC Startup Market, el punt de trobada dels emprenedors valencians

Torna VLC Startup Market, el punt de trobada dels emprenedors valencians - (foto 1)
  • El pròxim 17 de novembre la Plaça de l'Ajuntament s'omplirà de talent valencià amb la celebració de la segona edició d'esta proposta

L'ecosistema emprenedor valencià “ocuparà” la Plaça de l'Ajuntament el diumenge dia 17 amb motiu de la celebració del VLC Startup Market, esdeveniment que marcarà l'arrancada de la València Startup Week, una setmana en la qual el sector de l'emprenedoria innovadora de la ciutat serà protagonista a través d'esdeveniments, xarrades i ponències. Es tracta de la segona edició d'una iniciativa promoguda des de l'Àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València, a través de València Activa i VIT Emprèn. Durant tota la jornada 50 startups valencianes mostraran en la Plaça de l'Ajuntament els seus productes i servicis, acostant així a la ciutadania la innovació i la tecnologia desenvolupades a València.

La regidora d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, que ha presentat en roda de premsa la segona edició d'este esdeveniment, ha ressaltat que “al València Startup Market trobarem molt del talent de l'ecosistema emprenedor valencià, propiciant que els veïns i veïnes de la ciutat puguen conèixer de primera mà tot el que s'està fent en el camp de la innovació i el coneixement”.

Bernabé ha afegit que “és un potencial que volem donar a conèixer a la majoria de ciutadans i ciutadanes perquè considerem que el model econòmic futur de la ciutat passa per este sector”.

DIGITALITZACIÓ, INNOVACIÓ I TECNOLOGIA

En l'edició anterior, milers de valencians i valencianes van acudir a la primera edició del VLC Startup Market, en el qual startups de sectors tan variats com la moda, l'alimentació, la ciberseguretat o la intel·ligència artificial van exhibir els seus projectes en la Plaça de l'Ajuntament. A causa de l'èxit de l'edició anterior s'ha decidit ampliar en deu el nombre d'estands per a startups, passant de 40 a 50.

El diumenge 17 de novembre es podran trobar en la plaça més emblemàtica de la ciutat, que serà per als vianants a partir del 20 de març, diferents activitats vinculades a la digitalització, tecnologia i innovació: exhibicions, networking o xarrades en les quals es tractaran qüestions capdavanteres com la inversió d'impacte, robòtica, o fabricació additiva. A més, tenint en compte que València serà Capital Mundial del Disseny en 2022, s'analitzarà l'impacte del disseny en el desenvolupament tecnològic.

“Volem que els valencians i valencianes se senten orgullosos del talent que tenim a València. Per a consolidar-nos com hub de referència en matèria d'innovació i tecnologia és imprescindible el treball conjunt dels agents econòmics i socials implicats, però també és necessària la implicació i prescripció per part de la ciutadania”, ha destacat Bernabé.

Hi haurà també un espai expositiu de la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d'Economia, on es tractaran qüestions com a quins perfils està demandant el sector industrial de la Comunitat Valenciana o quines són les tendències tecnològiques del sector.

En aquesta edició es manté un dels espais més visitats en la passada: la zona gaming, dinamitzada per Encom -empresa organitzadora del Dreamhack, el major esdeveniment nacional d’e-sports, que se celebra a València- on els i les assistents podran gaudir de les últimes novetats del sector del gaming i els e-sports, una indústria emergent de gran rellevància a València.

La zona gaming suposarà “el major atractiu” d'una edició 2019 en la qual amb el desig de continuar sent una referència nacional i internacional, s'introduirà un concurs de ball per duos. Els pares i mares competiran al costat dels seus fills i filles.

Destaca també la Startup Battle, un concurs en el qual les 50 startups que participen en este esdeveniment exposaran els seus projectes davant els i les visitants i davant un jurat d'experts de referència de l'àmbit de l'emprenedoria valenciana.

Finalment, hi haurà una àrea infantil en la qual les i els més xicotets podran gaudir de tallers, activitats didàctiques i jocs relacionats amb la innovació i la tecnologia.

Pujar