21 de setembre de 2020 21/9/20

Torna el Festival de Benvinguda de la UV amb música, teatre, cinema, art i solidaritat

Torna el Festival de Benvinguda de la UV amb música, teatre, cinema, art i solidaritat - (foto 1)

  El Festival de Benvinguda de la UV se celebrarà a partir del 14 d’octubre i fins a finals de novembre a diferents espais de la ciutat de Valencia i d’Ontinyent. Aquesta edició comptarà amb un concert a la Plaça de bous de Valencia (amb el qual es donarà suport a Pobresa Zero), més música a diferents escenaris, cinema, representacions teatrals i les intervencions d’Art Públic al Campus de Burjassot-Paterna.

  Transcorreguts els primers dies del nou curs acadèmic, la Universitat de València posa en marxa una nova edició del Festival de Benvinguda amb un ampli ventall d’activitats culturals per celebrar el començament del curs i acostar les propostes culturals a l’estudiantat, a la resta de la comunitat universitària i a tota la societat valenciana.

  Concerts

  La música és un dels eixos més importants del Festival. El principal esdeveniment musical, el Concert de Benvinguda, se celebrarà a la Plaça de bous de València dijous 20 d’octubre a les 20:30, on actuaran Manel i Els Catarres com a grups principals. El quartet barceloní tornarà a la Plaça de bous amb el seu disc actual Jo competeixo, mentre que Els Catarres realitzaran el seu darrer concert a la ciutat de València. La parella femenina Hits With Tits, i Carles Biano (A màquina), seran els DJ que marcaran l’inici i el final de la festa.

  La música al Col·legi Major Rector Peset anirà a càrrec, divendres 28 d’octubre, del cantaor Curro Piñana, acompanyat de Francisco Tornero a la guitarra.

  Al mes de novembre, quatre grups, seleccionats de la Borsa Pop Rock de la UV, participaran en dos concerts. El primer, a la sala Wha Wha dijous 3 de novembre, i el segon, a la Sala Matisse dijous 10 de novembre.

  Art Públic i Teatre Universitari

  El Festival de Benvinguda integra també la XIX Mostra d’Art Públic per a Joves Creadors, amb set intervencions seleccionades que seran visitables, del 17 al 21 d’octubre, als diferents espais del Campus de Burjassot-Paterna.
  Al mes de novembre, tindrà lloc la celebració de la II edició de Parlem d’Art, un cicle de conferències fruit de propostes dels estudiants i estudiantes.

  Del 18 al 28 d’octubre tindrà lloc, a la sala Matide Salvador del Centre Cultural La Nau, la XXI Mostra de Teatre Universitari, organitzada per l’Aula de Teatre de la Universitat de València on, per primera vegada, es realitzarà la lectura dramatitzada del text guanyador dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació en la modalitat de teatre.

  Festival de Benvinguda al Campus d’Ontinyent

  Els estudiants i estudiantes del Campus d’Ontinyent podran gaudir del Concert de Benviguda a València amb el transport gratuït que posarà aquest any la Universitat de València per a aquest event. A més, estudiants i ciutadania podran gaudir de diverses conferències, d’una actuació coral i de l’exposició Refugiats, de Georgi Licovsky i Marko Risovik.

  Pobresa Zero

  Com en edicions anteriors, la Universitat de València dóna suport a Pobresa Zero amb la recaptació econòmica del Concert de Benvinguda i amb la col·laboració institucional en activitats de sensibilització i en la celebració del Dia mundial per l’eradicació de la Pobresa.

  El Festival de Benvinguda està coordinat per la Delegació d’Estudiants de la Universitat de València mitjançant el Sedi (Servei d’informació i Dinamització) i amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat (Aula de Cinema, Aula de Música i Aula de Teatre), el Col·legi Major Rector Peset, el Jardí Botànic, la Fundació General de la UV, el Servei de Política Lingüística, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació Universitària Vall d’Albaida.

  La programació completa es pot consultar a www.uv.es/benvinguda

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar