19 de gener de 2020 19/1/20

Torna la festa dels mercats de València

Torna la festa dels mercats de València  - (foto 1)
  • Bonica Fest 2018 se celebra dissabte que ve 15 de setembre amb una programació cultural, gastronòmica i d'oci en una quinzena de mercats municipals

MÉS FOTOS
Torna la festa dels mercats de València  - (foto 2)
Torna la festa dels mercats de València  - (foto 3)

Un passeig pel mercat del costat de casa: deixar-se portar per les aromes, els colors de la fruita recentment portada de l'hort proper, degustar un formatge guarit, triar un peix fresc de llotja... en definitiva, viure una experiència sensorial completa i conèixer els aliments que ens envolten. És un dels objectius que té l'Ajuntament de València amb la proposta que ens porta per tercera volta i que té lloc el cap de setmana vinent.

Aquest dissabte 15 de setembre tens una cita amb el mercat del teu barri. Des de les 20:00 fins a les 00:00 passaran moltes coses en els mercats municipals de València. Es tracta del Bonica Fest 2018, la tercera edició d'una festa gratuïta en la qual la gastronomia, la cultura i l'oci es donen la mà per a oferir una nit de sabors i diversió.

La festa, organitzada per la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de València en col·laboració amb els Mercats de la ciutat, pretén potenciar els aliments de proximitat i qualitat així com fomentar la dieta sana i equilibrada, tot açò mitjançant activitats, exhibicions, música i, per descomptat, la millor gastronomia. Sota el lema, "no podràs parar de ballar", xicotets i majors estan convidats a visitar els mercats del seu barri i gaudir d'un esdeveniment diferent i molt especial.

Però, quins són els mercats que participen? Són un total de catorze: El, Mercat de Benimàmet, de Russafa, de Castella/Av. Cid, de Benicalap, de Jesús/Patraix, de Mossén Sorell, de Torrefiel, de Natzaret, d'Algirós, del Cabanyal, de Jerusalem, del Gray, de Rojas Clemente i el Mercat Central.

A més de la programació durant la vesprada i nit del dissabte 15 de setembre, alguns mercats també han programat activitats al migdia i paelles populars, com el de Natzaret i Benimàmet, entre uns altres.

Aquest dimarts 11 de setembre està previst que es presente la programació completa i des d'aqueix moment es podran visitar els stands en la plaça de l'Ajuntament. Des d'aqueix dia i fins al 14 de setembre, la plaça al costat del consistori serà l'epicentre de la festes amb balls, concerts i degustacions.

I és que diuen que no podrem parar de ballar, com ja ho vam fer en les anteriors edicions que tant èxit de participació van tenir. Especialment destacables el gran acolliment en el Mercat Central i Russafa, encara que també cal posar en valor els mercats de barri, els de tota la vida, els que representen l'essència del comerç de proximitat i els que cerca posar en valor aquesta iniciativa.

Mercavalència porta a la ciutat els vestits del Museu de la Verdura de Calahorra

Precisament, en el marc d'aquest festival, es van a exposar en el Saló de Cristall de l'Ajuntament vint peces de la col·lecció "Passarel·la de la Verdura". Es tracta d'unes creacions realitzades íntegrament amb verdures, per alumnes de disseny de moda i inspirades en grans dissenyadors del món. Totes elles han sigut cedides per l'Ajuntament de Calahorra i es podran visitar de 8h. a 15h. des del dilluns 10 fins al divendres 15 de setembre.

Va ser Carlos Galiana, el president de Mercavalència i regidor responsable de Comerç, qui va donar el primer pas perquè aquesta exposició fóra possible en la nostra ciutat "quan vaig visitar el Museu de la Verdura i vaig conèixer la Passarel·la vaig manifestar el meu desig de mostrar a València aquests vestits, amb Calahorra ens uneix el nostre amor per l'horta que ens fan valorar aquestes peces de manera única."

ocultar
Torna la festa dels mercats de València
Pujar