21 de gener de 2021 21/1/21

Tormenta històrica a València

Tormenta històrica a València - (foto 1)
  • Un aiguat acompanyat de calamarsa i raigs agrana la ciutat de València

  • La Policia Local demana màxima precaució i es tanca el port, els cementeris i parcs davant l'alerta taronja activa durant tot aquest divendres

Galeria de fotos
Pedregada històrica a València
Pedregada històrica a València
Videos
Les imatges que ens deixa l'impactant pedregada a València
Les imatges que ens deixa l'impactant pedregada a València

Un fort aiguat i calamarsa acompanya de raigs i molt vent ha sorprés la ciutat de València aquest matí. Entre les deu i les onze del matí d'aquest divendres ha començat a ploure amb molta força i les conseqüències del temporal han obligat a tancar el port de València, els cementeris i els parcs públics.

Des de la Policia Local de València han recomanat extremar les precaucions en la circulació, especialment en les zones inundables com a túnels i demanen als vianants que vagen amb compte amb el vent per possibles despreniments de cornises.

La més destacat, sens dubte, la grandària de la calamarsa en alguns punts de la capital: “Localment la calamarsa ha tingut una grandària considerable, els forts corrents ascendents dins de la tempesta donen lloc a l'agregació de nuclis xicotets en uns altres de grandària més gran”, ha explicat l'Agència Estatal de Meteorologia.

Tal com els comptava elperiodic.com, el temporal previst per Aemet per a aquest divendres està complint-se i hi ha alerta taronja per pluges i tempestes fonts a València i Castelló des del migdia d'aquest divendres fins a les 23 hores. A Alacant l'alerta és groga per a tot el dia.

Fins a aquest matí i amb els registres del temporal del dia 5 de novembre, ja se superen els 210 litres per metre quadrat en aquest mes de novembre, una dada que segons informen des de l'Agència Estatal de Meteorologia, no és molt freqüent.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha confirmat que fins a aquest mig dia han impactat en la Comunitat Valenciana quasi 3.000 llamps a conseqüència del fort temporal d'aigua i calamarsa. Només a la província de València han impactat més de 2.200 raigs.

MÉS FOTOS
Tormenta històrica a València - (foto 2)
Tormenta històrica a València - (foto 3)
Tormenta històrica a València - (foto 4)
Tormenta històrica a València - (foto 5)
Pujar