3 de desembre de 2020 3/12/20

El PP titlla de "fracàs de l'esquerra progressista" el pacte del *Rialto

El PP titlla de "fracàs de l'esquerra progressista" el pacte del *Rialto - (foto 1)

  La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha analitzat hui el pacte de govern segellat ahir entre Compromís i PSPV i ho ha comparat amb l'anterior pacte de la Nau per a afirmar que “encara que entre tots dos acords hi ha nombroses diferències, la qual cosa sí que queda patent és que l'emergència social i la pobresa no han sigut una prioritat per a l'esquerra en els últims quatre anys, com el tampoc ho són en el pacte que acaben de signar”.

  Catalá ha advertit i ha considerat “preocupant” que en el pacte del Rialto desaparega la garantia d'alimentació per a la població infantil a través de les beques de menjador per a estiu i que la pobresa energètica haja passat a un segon nivell de prioritat.

  A més, la portaveu ha trobat a faltar que en el pacte no apareguen reivindicacions molt importants per a la ciutat. “Trobem a faltar que no quede recollida la reivindicació de la condonació de la Marina, que és una qüestió fonamental”. Així mateix, Catalá ha destacat que el pacte no concreta res, “i parlen amb eufemismes”, de tres assumptes molt importants per a la ciutat.

  “No aborden el bloqueig de les llicències d'obres i activitats que ha minvat l'activitat econòmica; com tampoc s'enfronten al fracàs del Pla Edificant, que és una aixecada de camisa que parlen de continuar desenvolupant-lo quan no han iniciat cap de les 21 actuacions que contempla; així com tampoc escometen el principal fracàs de l'esquerra progressista, com és el que no hagen construït ni un sol habitatge públic en quatre anys”, ha declarat.

  Ha ressaltat que la pujada d'impostos i l'aplicació de noves taxes és una prioritat en el pacte de govern entre Compromís i PSPV. D'aquesta manera, Catalá ha ressaltat que “adverteixen que implantaran la taxa turística a pesar que el sector està en contra i a més dient que el 30% dels contribuents seran els propis valencians”.

  “Aquest pacte dóna pas a una guerra freda que ens portarà de nou bastes, crispació i enfrontaments, i que ens abocara al fet que València seguisca amb el bloqueig de llicències d'activitats i urbanístiques, al fet que els joves continuen tenint dificultats enormes per a accedir a l'habitatge per l'encariment dels lloguers i per la falta de promoció pública i privada, i al fet que els nivells de risc d'exclusió social i pobresa continuen sent alarmants”, ha declarat Catalá.

  Per a Catalá, “els pròxims anys són decisius per a aconseguir que València se situe entre les ciutats més atractives per als inversors nacionals i internacionals”.

  “Ens juguem moltíssim en el nou lustre que comença a partir de 2020, i el Govern que dirigisca l'Ajuntament ha de mostrar altura de mires, responsabilitat i estabilitat per a atraure emprenedors i inversors que creen riquesa i benestar per als valencians”, ha conclòs.

   

  Pujar