13 de juliol de 2020 13/7/20

Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València

Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València - (foto 1)
  • La Policia Nacional ha separat a diversos grups de manifestants d'ideologies oposades per a evitar enfrontaments com els de fa dos anys

Galeria de fotos
València - Manifestació 9 d'Octubre
València - Manifestació 9 d'Octubre
MÉS FOTOS
Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València - (foto 2)
Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València - (foto 3)
Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València - (foto 4)
Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València - (foto 5)
Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València - (foto 6)
Tensió en les manifestacions del 9 d'Octubre a València - (foto 7)

Les manifestacions del 9 d'Octubre a València a la vesprada han tornat a convertir-se en el moment més tibant de la jornada de celebració del dia dels valencians. Després d'un matí tranquil en la capital del Túria, la confluència de quatre manifestacions aquest dimecres a la vesprada han fet que saltaren espurnes a l'entorn de la plaça de Sant Agustí i el carrer Xàtiva així com als voltants de la plaça de Bous.

Encara que no s'han produït, afortunadament, els disturbis de fa dos anys que es van saldar amb diversos ferits, la tensió ha tornat a respirar-se en l'ambient. De fet, un cordó policial ha hagut de separar en diverses ocasions als manifestants d'ideologies diferents i han optat per separar-los de vorera per a evitar enfrontaments.

Així, tal com els comptava elperiodic.com, un total de quatre manifestació havien sigut autoritzades per a aquest 9 d'Octubre a la vesprada a València. Són tres menys que l'any passat i des de la Delegació del Govern es va optar per modificar l'horari d'alguna d'elles per a evitar enfrontaments entre manifestants d'ideologies diferents.

L'Associació Regne de València Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals, la Intersindical Valenciana-Comissió 9 d’Octubre, la Coordinadora Obrera Sindical i una altra manifestació contra la tauromàquia havien sigut les quatre convocades.

Amb aquesta modificació d'horaris, ha explicat la Delegació, “es tracta d'evitar que coincidisquen entitats  organitzadores amb ideologies  de diferent signe a l'inici de les marxes, amb la finalitat de conciliar el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic d'aquests actes”.

Sense incidents destacats

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat a l'inici de les manifestacions vespertines amb motiu del 9 d’Octubre que “el dispositiu de les Forces i Cossos de Seguretat està funcionant correctament”.

El delegat ha indicat que s'han produït “incidències d'escassa rellevància” que a vegades “són inevitables ja que hi ha grups que queden despenjats de la seua manifestació i tracten d'aconseguir-la”.

Per a això, ha manifestat el delegat “està la labor policial que embutxaca a aquests grupuscles perquè tot discórrega amb normalitat”. Fins al moment el delegat ha assenyalat que s'han dut a terme registres habituals a persones que han actuat de “manera sospitosa” i a les quals es podria aplicar la Llei orgànica de Protecció de Seguretat Ciutadana.

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat Valenciana

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar