elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal trenca una vidriera de l'església valenciana de Santa Catalina i inunda la seua nau central

El temporal trenca una vidriera de l'església valenciana de Santa Catalina i inunda la seua nau central
  MÉS FOTOS
  El temporal trenca una vidriera de l'església valenciana de Santa Catalina i inunda la seua nau central - (foto 2)
  El temporal trenca una vidriera de l'església valenciana de Santa Catalina i inunda la seua nau central - (foto 3)

  El fort vent registrat en els últims dies amb motiu del temporal “Gloria” en la Comunitat Valenciana ha afectat a “un dels temples més emblemàtics valencians”, l'església de Santa Catalina de València, del segle XIII, que ha patit el trencament d'una de les seues vidrieres contemporànies i la inundació de la seua nau central, segons el seu rector, Francisco Ruiz.

  El temporal ha aguditzat “la situació de gran deterioració d'aquesta església”, situada en el centre de la ciutat, declarada Monument Nacional i també Bé d'Interés Cultural des de 1981, la coberta del qual de la teulada que dóna al carrer Sombrerería es troba “podrida”, així com els llistons de fusta que el suporten, ha afegit.

  “El vendaval va provocar un remolí al costat de l'església que va arrancar d'arrel una de les vidrieres contemporànies per la qual va començar a entrar l'aigua a dojo”, ha explicat Francisco Ruiz. Ara, en el finestral de la vidrirera ha sigut col·locat un panell provisional “mentre s'arregla la vidriera”.

  Així mateix, “algunes llums de les capelles de l'església, com les de la Immaculada, s'han fos perquè l'aigua ha caigut per totes les parets i han quedat en mal estat”.

  Conforme explica el rector de Santa Catalina, “anteriorment vam donar a conéixer a Patrimoni l'estat de conservació del temple, i van constatar la seua deterioració en una visita, però ens van traslladar la falta de recursos per a esmenar-lo”.

  Per això, “des de fa temps quan plou fortament l'església s'inunda” i “estem intentant veure de quina manera poder arreglar-ho”. Actualment, “hi ha un grup de seglars que està prenent molt interés estudiant a veure d'on es podria aconseguir finançament”, segons Ruiz que ha afegit que “cal tindre en compte a més tot l'edifici en el seu conjunt perquè necessita manteniment amb el pas del temps”.

  Pujar