15 d’octubre de 2019 15/10/19

Suspés el calendari del judici de la visita del Papa a València

Suspés el calendari del judici de la visita del Papa a València - (foto 1)
  • El jutjat ha decidit suspendre-les a petició de diversos advocats de la defensa, que havien al·legat la coincidència d'aquestes diligències amb altres assenyalaments

MÉS FOTOS
Suspés el calendari del judici de la visita del Papa a València - (foto 2)

El Jutjat d'Instrucció número 5 de València ha suspés i deixat sense efecte el calendari de declaracions d'investigats acordat el passat 20 de març en la causa on s'investiguen les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies amb motiu de la visita del Papa a la ciutat en juliol de 2006.

Estes declaracions havien sigut assenyalades inicialment entre aquest dimecres 3 d'abril, i el pròxim 16 de maig. Segons ha pogut saber elperiodic.com per fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el jutjat ha decidit suspendre-les a petició de diversos advocats de la defensa, que havien al·legat la coincidència d'aquestes diligències amb altres assenyalaments.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de València investiga des de fa tres anys les irregularitats que existeixen en els contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa en 2006. Tot arran d'una denúncia de la Fiscalia Provincial de València, per una presumpta comissió de delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'Administració en aquests contractes. Aquesta causa, oberta en 2016, té el seu origen en una peça separada del cas Gürtel i s'investiga si els contractes es van fer, sense concurs ni concurrència pública, normes de contractació públiques.

Entre els investigats cal ressaltar el expresident de la Generalitat Francisco Camps i el exvicepresidente del Govern valencià, expresident de les Corts i exdirector general de la Policia, Juan Cotino.

Estava previst que tots dos declararen al maig però el jutjat instructor deurà ara fixar un nou calendari per a les compareixences.

ocultar
Suspés el calendari del judici de la visita del Papa a València
Pujar