elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'SUMA': la nova targeta que integra tot el transport metropolità de València entra en vigor el 31 de gener

'SUMA': la nova targeta que integra tot el transport metropolità de València entra en vigor el 31 de gener
  • Amb un sol bitllet es podrà viatjar a Metrovalencia, Metrobus, Rodalies o EMT

MÉS FOTOS
'SUMA': la nova targeta que integra tot el transport metropolità de València entra en vigor el 31 de gener - (foto 2)
'SUMA': la nova targeta que integra tot el transport metropolità de València entra en vigor el 31 de gener - (foto 3)

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha anunciat que el proper dilluns 31 de gener, entraran en funcionament els nous títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l'àrea metropolitana de València de Metrovalència, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalies.

Així, el conseller ha presentat el nou disseny de la targeta SUMA i ha ressaltat que els nous títols "no només fan més senzill i còmode l'ús del transport públic, sinó que suposarà una rebaixa important de tarifes". Així, en relació amb els preus actuals, SUMA 10 tindrà una rebaixa entre l'11 i el 55%; SUMA mensual entre el 23 i el 40%, i SUMA mensual jove, un 15% addicional sobre els altres descomptes del SUMA mensual.

Segons ha explicat el conseller, a partir de dilluns que ve, "amb un sol bitllet es podrà viatjar a Metrovalencia, Metrobus, Rodalies o EMT, també entrarà en vigor la simplificació zonal, i de quatre zones geogràfiques es passarà a dues, cosa que facilitarà també l'ús del transport metropolità”.

El conseller ha assenyalat que "més d´1,8 milions d´habitants podran beneficiar-se d´aquesta nova iniciativa", afegint que "és un esforç de 20 milions d´euros que fa la Generalitat amb tots els operadors perquè qualsevol veí pugui triar amb el mateix preu el mitjà de transport públic que més li convingui per moure's a tota l'àrea metropolitana”.

Arcadi España ha indicat que la posada en marxa dʻaquesta targeta suposa "una aposta significativa pel transport metropolità, si estem fent totes les administracions un esforç molt gran per la mobilitat sostenible, per lluitar contra el canvi climàtic, per descongestionar les nostres ciutats, ha de ser una prioritat que també es reflecteixi en els pressupostos i creiem que aquests 20 milions d'euros anuals són una bona inversió perquè no només afecta la mobilitat sinó la sostenibilitat”.

Aquesta iniciativa s'uneix a altres ja posades en marxa per la Conselleria per potenciar el transport públic a l'àrea metropolitana de València "amb més serveis i millors infraestructures i gestió", entre les quals el titular d'Obres Públiques ha destacat les llançadores als parcs industrials, les noves línies d'autobús posades en marxa, i l'ampliació de Metrovalència, especialment la Línia 10, "les obres de la qual estan molt avançades i s'espera que aquesta primavera sigui una realitat, depenent del que triguin les proves de seguretat, a més de les futures L11 i L12".

SUMA 10

Amb l'objectiu de facilitar una bona adaptació als títols, SUMA 10, els bons de 10 viatges, es podran adquirir a tots els punts de venda habituals on es compren els títols propis dels operadors (quioscs, estancs, màquines automàtiques de Metrovalència i Renfe). A més, els nous títols SUMA es podran carregar a les antigues targetes Mobilis, per la qual cosa no caldrà comprar nous suports per a aquest tipus de títols.

D'altra banda, durant els primers mesos d'integració tarifària es farà un esforç important per reforçar l'atenció personal al client a diferents punts de l'àrea metropolitana. Des d'avui, al web de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), consulteu aquí, ja podeu consultar informació extensa sobre els títols i hi ha un apartat de preguntes freqüents sobre la integració tarifària.

Noves tarifes amb Renfe i més econòmiques

Les noves tarifes que inclouen RENFE seran SUMA 10, de 8 euros per a una zona, davant dels actuals 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix els de 20,90 euros i 26,90 euros d'ara, i 20 euros per a l'aeroport davant els 26,90 en vigor. Pel que fa al SUMA mensual, costarà 35 euros una zona, 53 euros dues zones el mateix que l'aeroport. Actualment els preus aquest abonament mensual oscil·len entre els 45 euros i els 79,10 euros.

A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dos

La línia 10 del metro de València s'engegarà abans d'estiu

El conseller ha avançat que "la línia 10 està molt avançada, ara el que queda són les proves de seguretat de tots els trens i confiem que abans de lʻestiu, a l'abril, maig, pugui ser una realitat ja en funcionament".

Pujar