4 de desembre de 2020 4/12/20

La societat valenciana es mobilitza en defensa d'un millor finançament

La societat valenciana es mobilitza en defensa d'un millor finançament - (foto 1)

  En una marxa que es preveu històrica partits, sindicats, patronals i associacions civils marxaran hui junts per a reclamar un canvi en el model de finançament per a la Comunitat Valenciana. La manifestació partirà des de l'esplanada del MUVIM i recorrerà els principals carrers del Cap i Casal per a llançar un missatge clar, que els valencians necessitem un nou model que ens aporte els recursos necessaris per a finançar els servicis bàsics que presta l'autonomia.

  Per primera vegada des de fa molts anys, partits escorats a la dreta, a l'esquerra, el centre, i moltes vegades allunyats anys llum entre ells, marxaran junts per una causa comuna. Així, PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans s'uniran a les veus de sindicats com a CCOO, UGT, Intersindical o el Sindicat Independent per a reclamar canvis en el finançament. També ho faran patronals com la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) o associacions tan variades com AVACU.

  També acudiran formacions polítiques extraparlamentàries tan diverses com Esquerra Unida, Demòcrates Valencians, Esquerra Republicana, Els Verds, UPyD, Contigo, Poble o Acció Nacionalista Valenciana. No obstant açò, entre les absències més destacades es troba la del Partit Popular (PP), formació que, malgrat haver reconegut el problema, no acudirà a la marxa.

  Precisament va ser el PP qui en l'última setmana va protagonitzar una intensa polèmica en reunir-se, motu proprio, amb el Ministre d'Hisenda Cristobal Montoro. La reunió li va valdre a la síndica popular, Isabel Bonig, les crítiques de Compromís, qui la va acusar de cedir al xantatge que al que el PP sotmet als valencians, sempre en opinió de Compromís.

  Així mateix, des de la CEV es va instar al PP a acudir a la manifestació, per a generar major unanimitat en la demanda. No obstant, esta petició no va ser atesa pels populars. Els organitzadors de la marxa han disposats en els últims dies de diversos mitjans i canals de comunicació per a anunciar la manifestació que es preveu multitudinària i històrica.

  Pujar