18 de gener de 2021 18/1/21

S'obri la inscripció per als cursos de formació digital previstos en el marc de l'estratègia EDUSI

S'obri la inscripció per als cursos de formació digital previstos en el marc de l'estratègia EDUSI - (foto 1)
  • Tal com ha explicat Elisa Valía, els cursos van dirigits a persones en risc d'exclusió digital i social del Cabanyal, Canyamelar i Cap de França

La Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal ha obert el termini d'inscripció per a assistir als cursos de formació digital  que es posaran en marxa en el marc de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) per al Cabanyal, Canyamelar i Cap de França. Segons ha precisat la regidora Elisa Valía, l'actuació està dirigida a «combatre la bretxa digital a través de la impartició de cursos que afavorisquen el desenvolupament de les capacitats digitals dels veïns i veïnes de la zona».

Els cursos estan destinats a persones en risc d'exclusió digital i social i, en este cas concret, a col·lectius específics dels Poblats Marítims que presenten trets de vulnerabilitat. En paraules de la delegada de Participació Ciutadana, Elisa Valía, «es dirigixen a persones joves sense formació o amb poca qualificació, que tenen dificultats en l'accés al món laboral, persones en desocupació amb baixa qualificació, i persones adultes aturades de llarga duració».

Valía ha precisat que també es pararà atenció específica al col·lectiu de dones, especialment a col·lectius de dones en vulnerabilitat, com víctimes de violència de gènere, i també mestresses de casa amb poca formació o persones majors». També podran rebre esta formació el col·lectiu d'immigrants i grups culturals que necessiten adquirir coneixements en informàtica bàsica amb la finalitat d'afavorir la seua autonomia digital i amb això la seua integració social. 

L'Ajuntament oferix 500 places en els pròxims dos anys, entre desembre de 2019 i desembre de 2021, i el termini d'inscripció per a les persones interessades, que s'obri hui, es prolongarà fins divendres que ve 22. Les i els interessats/des poden fer efectiva la seua inscripció tant a través de la pàgina web municipal (en el bàner habilitat) com en les Juntes Municipals de Districte i en els centres municipals del barri.

Els cursos s'impartiran en les instal·lacions del Centre de Joventut Municipal (carrer Campoamor), i s'oferirà formació en informàtica bàsica, ofimàtica i internet. La duració estimada és de 50 hores de formació bàsica, i altres 10/14 hores de formació específica per grups.

Pujar