27 de novembre de 2020 27/11/20

El servici repara, d’atenció a homes per a la promoció de relacions igualitàries, continua actiu durant l'estat d'alarma

El servici repara, d’atenció a homes per a la promoció de relacions igualitàries, continua actiu durant l'estat d'alarma - (foto 1)
  • En actiu el telèfon 670365825 i el correu repara.pisma@valencia.es

L’Ajuntament de València intensifica durant este període de confinament decretat pel govern central les mesures de protecció de les víctimes de la violència masclista i per la seua eradicació. “Per a intentar impedir que estes situacions es reproduïsquen, si cal amb més cruesa, durant estos dies, una de les eines és anar directament a l’origen del problema: la desigualtat de gènere i el masclime. Per això treballem per a detectar de manera preventiva possibles casos de violència i ens adrecem als homes que podrien dur-ho a terme” ha afirmat la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud.

“Si notes que et pots comportar de manera violenta contra la teua parella durant el període de confinament, contacta amb REPARA. Demanar suport ajuda a previndre, és la teua responsabilitat i és a la teua mà que això no ocórrega”, és el missatge que s’està llançant des de REPARA estos dies de confinament a les cases, el servici municipal de prevenció de la violència masclista adreçat a homes.

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, dirigida per Lucía Beamud, recorda els diferents canals de comunicació per a dirigir-se al servici REPARA, que estarà actiu durant l'estat d'alarma: el telèfon 670 365 825; la pàgina web www.valencia.es/repara i el correu electrònic repara.pisma@valencia.es

El servici REPARA, que habitualment es du a terme en el Centre de Servicis Socials de Patraix, segueix actiu en l'actual estat d'alarma, mitjançant l'atenció i intervenció online i telefònica a homes per a la promoció de relacions igualitàries.

“Les relacions entre homes i dones han de ser igualitàries, i des de l’Ajuntament de València treballem, colze a colze amb tota la societat, en eradicar la violència masclista, perquè no podem tolerar situacions violentes a causa de la desigualtat de gènere. Per això, cal en primer lloc atendre a les víctimes, i tractar d’eradicar qualsevol tipus de violència masclista, perquè en una situació de confinament com la que vivim, a més, correm el risc que estos casos queden encara més invisibilitzats”, ha explicat la regidora Beamud.

“Treballar un canvi d’actituds des del masclisme cap a relacions igualitàries és una forma adequada d'afrontar situacions d'incertesa o desconegudes. Afrontar esta situació de manera positiva pot ajudar a millorar la capacitat de resoldre situacions problemàtiques. Aprendre a comunicar-se, expressar els sentiments, pensar abans d'actuar, tindre en compte el mal que es pot ocasionar i mantindre relacions positives i saludables”, ha dit Beamud.

“En REPARA, facilitem eines per a afrontar de manera saludable els conflictes i mantindre relacions positives i igualitàries. En paral·lel amb l’atenció a les víctimes de la violència de gènere, també treballem per a acabar amb el masclisme d’arrel”, ha conclòs Beamud.

Pujar