elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un seminari analitza la societat gitana a Espanya i a Amèrica

Un seminari analitza la societat gitana a Espanya i a Amèrica

  ‘Los gitanos en España y más allá. La gitaneidad en un mundo globalizado’ és el títol d’un seminari que se celebra els dies 30 i 31 de maig a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. Les sessions seran impartides per David Lagunas, professor de la Universidad de Sevilla i referent en la investigació sobre les persones gitanes.

  En la primera sessió s’analitzarà la situació de les gitanes i gitanos espanyols: les seues identitat, posició social i evolució. La segona tindrà dues parts. D’una banda es parlarà dels gitanos americans (a Mèxic i Argentina). D’altra, s’estudiarà el cas dels gitanos romanesos a Espanya, i es presentarà el llibre ‘Gitanos romanesos a Espanya: trajectòries de vida, estratègies i polítiques públiques’ (Tirant Lo Blanch, 2021), ¡coordinat per C. Bergeon, David Lagunas, i Francisco Torres

  La durada total del seminari és de cinc hores, en dues sessions de dues hores i mitja. S’impartirà a l’aula 2A2 de la Facultat de Ciències Socials, de les 17:30 a les 20.

  David Lagunas és professor d’Antropologia de la Universitat de Sevilla. Ha estat professor a diverses universitats mexicanes durant més d’una dècada. El seu camp de recerca se centra en el poble gitano, a una banda i a l’altra de l’Atlàntic. El seu perfil investigador es pot consultar en https://bibliometria.us.es/prisma/investigador/2125#

  Les persones interessades a assistir al seminari poden dirigir-se al professor Francisco Torres (francisco.torres@uv.es)

  Pujar