elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un seminari analitza el paper integrador de la cultura en els centres penitenciaris

Un seminari analitza el paper integrador de la cultura en els centres penitenciaris

    L’Observatori Cultural de la Universitat de València organitza l’activitat ‘Cultura a la presó’, aquest dijous 22 de setembre, a les 18 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. El seminari compta amb diferents expertes que han liderat diversos projectes artístics en presons de diferents llocs d’Espanya.

    ¿És capaç de modificar la cultura l’entorn penitenciari? Aquesta és la gran pregunta a la qual es tractarà de donar resposta en el primer seminari del curs 2022-2023 que organitza l’Observatori Cultural de la Universitat de València. Quatre expertes analitzaran el paper que pot jugar la cultura entre les persones recloses a la presó, ja que està demostrat que la cultura i, l’art en particular, estimula el desenvolupament de la creativitat, contribueix a reforçar l’autoestima i compleix una funció terapèutica. 

    No obstant això, els beneficis que pot portar la cultura amb les persones privades de llibertat té desafiaments complexos difícils de tractar, com el paper que juguen els treballadors penitenciaris en aquestes activitats o el vertader paper de l’art com rehabilitador de les persones. 

    L'acte comptarà amb la intervenció d’Elena Cánovas, fundadora i directora de la Companyia Teatre YESES; de María Rufilanchas, creadora de ‘A las Olvidadas’ i fundadora de ‘teta & teta’; i Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba. El seminari estarà moderat per la periodista Pilar Almenar (directora del Proyecto Impresas, i comptarà amb la presentació de la vicerectora de Cultura i Societat de la UV, Ester Alba.

    La inscripció és gratuïta i es pot realitzar en el següent formulari.

    Aquest és el primer seminari del nou curs acadèmic que organitza l’Observatori Cultural de la Universitat de València, però l’últim quadrimestre de l’any té plantejat altres seminaris interessants. El 18 d’octubre se celebrarà "Màgia: del mite a la realitat virtual" amb la intervenció de Ramón Mayrata i el 30 de novembre "La cultura en Transiciò" amb l’experta Giulia Quaggio. Finalment, el 14 de desembre tancarà el quadrimestre el seminari "Centelles: imatge, memòria y arxiu" amb Teresa Ferré.

    Pujar