23 de novembre de 2020 23/11/20

La segona fase de plantació del Parc Central comença a la tardor

La segona fase de plantació del Parc Central comença a la tardor - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La segona fase de plantació del Parc Central comença a la tardor - (foto 2)
  La segona fase de plantació del Parc Central comença a la tardor - (foto 3)
  La segona fase de plantació del Parc Central comença a la tardor - (foto 4)

  La plantació de la primera gran zona verda del Parc Central de València continua el darrer trimestre de l'any. Entre octubre i novembre es plantaran mil arbres i 85 mil arbustos i herbàcies, unes espècies que estan en vivers de València aclimatant-se i que són part imprescindible del disseny guanyador de la paisagística Kathryn Gustafson.

  Un 40 % de les plantes i entre un 80 i un 85 % dels arbres es troben des de fa mesos en vivers de València, i la resta s'adquirirà progressivament a altres vivers. Hi ha planta en producció, en creixement i ja quasi acabada per a la seua plantació al parc. Segons l'espècie i el seu creixement, s'han anat escalonant les reproduccions perquè presenten un aspecte saludable i complisquen les especificacions del projecte de grandària i presentació.

  Per a la selecció de les plantes s'ha tingut en compte l'època de floració i la combinació de colors. Respecte als arbres, a l'hora de la plantació, ja tindran un calibre, és a dir, un perímetre de tronc de prou entitat, entre 35 a 70 centímetres. A més, hi ha espècies com la datilera que es planta amb una alçària de 7 o 8 metres, o els pins, amb 4 metres.

  Una de les particularitats del projecte és la preparació específica dels terrenys, en els quals s'ha excavat un espessor diferent per espècie i grup, i on s'utilitza una terra diferent i un percentatge de material orgànic en funció de les necessitats de cada espècie. D'altra banda, el reg inclou un tub d'aeració de les arrels, el sistema d'ancoratge dels arbres és subterrani el que impedix els moviments de manera més natural que els ancoratges convencionals i es crearà un mur verd com a estructura de retenció amb plantes enfiladisses i penjants.

  Pel que fa a la procedència, a més de València, es compta amb exemplars de Catalunya, Itàlia, Holanda, el Japó, la Xina i Indonèsia, entre altres. En estos últims casos es tracta sobretot de llavors i esqueixos. Les dades de plantació depenen del clima per a trobar el millor moment segons les característiques de cada planta. En el cas d'esta segona fase, es requerix evitar la calor i que hi haja bona pluja.

  Les espècies d'esta segona plantació, que començarà a la tardor, s'uniran a les de la primera fase de plantació, que va ser entre maig i juny. Aleshores es van plantar ficus a la rotonda, plàtans a l'entorn de les naus i grevíl·lees al carrer de les Filipines.

  Pujar