3 de desembre de 2020 3/12/20

“El secret de la pansa” en la Fira del Llibre de Valéncia

“El secret de la pansa” en la Fira del Llibre de Valéncia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  “El secret de la pansa” en la Fira del Llibre de Valéncia - (foto 2)

  La periodista i escriptora poblera Empar Ferrer presentarà el seu últim llibre, “El secret de la pansa”, el proper dimecres, 1 de maig, a les 11.00 hores, en la Fira del Llibre de Valéncia, en Espai Autors II.

  El conte, editat pel Bullent i l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, i il·lustrat per Cristina Durán, ret homenatge a la “escaldà” de la pansa, ja declarada BIC (Bé d'Interès Cultural Immaterial), i descobreix als xiquets i adolescents el passat agrícola de la Marina Alta. El viatge comença a Manchester i ens porta a la Marina Alta, al temps de la pansa, al ritual de la “escaldà”, al rebombori del port de Denia, al mar mediterrani... De la mà d'una xiqueta anomenada Diana descobrim el miracle agrícola, també el treball esforçat del raïm, la fascinació del paisatge de la Marina Alta i a Batiste, l'ànima bessona que la nostra protagonista troba ben lluny en el temps, que no en la vida. Junts recorreran els llocs més emblemàtics de l'esplendor de la pansa: riuraus, marges de pedra en sec (ara declarats Patrimoni de la Humanitat), el “Magatzem dels anglesos” i el port de Dénia, el mascaró del pailebot panser Pepe Tono (que actualment es troba en el Museu Soler Blasco de Xàbia), la casa senyorial de la Sultana de Xàbia i l'Església del Poble Nou de Benitatxell. L'escriptora i periodista Empar Ferrer ha construït una història en la qual els sentiments guien el periple dels protagonistes. Diana descobrirà el secret de la pansa i amb ell la manera de superar una gran pèrdua i retrobar-se amb els seus avantpassats.

   “Em seduïa molt recuperar un període tan fascinant de la Marina Alta com és l'esplendor del comerç de la pansa i recollir aquests paisatges que són la nostra història. Aquest conte vol descobrir a les noves generacions aquesta època efervescent amb un format molt visual que ajudarà a difondre el nostre patrimoni i fer-ho arribar a futures generacions” ha destacat Empar Ferrer.

  Pujar