21 de setembre de 2020 21/9/20

La Secció de Jubilats d'UGT i CCOO, Julita Díaz i Paco Fenollosa, premis Els Nostres Millors Majors 2017

  • La regidora de Persones Majors, Sandra Gómez, ha presidit hui l'obertura de la 34 Setmana de les Persones Majors

La 34 edició de la Setmana de les Persones Majors ha començat este matí amb l'acte d'entrega dels premis Els Nostres Millors Majors a distintes persones i entitats que han destacat en la promoció i defensa de la integració social, l'activitat, el reconeixement i la promoció de les i els ciutadans de més edat. La regidora Sandra Gómez ha presidit l'acte d'obertura de la setmana d'activitats.

L'Hemicicle municipal ha acollit este acte protocol·lari, en el qual s'han destacat les aportacions que els hòmens i dones majors realitzen a la societat des de diferents àrees. Així ha donat començament una nova edició de la Setmana d'Homenatge a les Persones Majors, la número 34, que es distingirà, ha explicat Sandra Gómez, "pel seu caràcter molt més actiu, participatiu, formatiu, intergeneracional i festiu". "I, sobretot", ha subratllat, "per estar oberta a tota la ciutadania".

En esta ocasió, els guardons Els Nostres Millors Majors s'han entregat a les seccions de Jubilats i Pensionistes dels sindicats UGT i CCOO, concretament als seus respectius delegats, José Luis Almela i Evaristo Soto; a la cantant valenciana Julita Díaz, encara en actiu, i al president d'honor del Llevant UE, Paco Fenollosa. Tots ells han agraït el reconeixement del municipi, en un acte que ha comptat també amb la presència de nombrosos regidors de la corporació municipal.

El premi als grups sindicals suposa un reconeixement, ha explicat la regidora, al seu esforç i la seua lluita per "aconseguir i consolidar unes pensions dignes i suficients per a totes les persones". Per la seua banda, el guardó a l'artista Julita Díaz reflectix el respecte "a tota una vida dedicada a l'art, especialment en un moment en què no era fàcil per a les dones apostar per una carrera professional". Finalment, Sandra Gómez ha subratllat el suport continuat de Paco Fenollosa al club granota, i la seua labor de promoció als equips femení i juvenil: "No hi ha partit o entrenament que no compte amb el suport d'esta figura, que és reconeguda i estimada per tota l'afició, i que representa com ningú els valors de l'esport, la fraternitat i la unió", ha conclòs la delegada.

Amb el lema "El millor està per arribar", la 34 Setmana oferix des de hui un ampli programa d'activitats fins a dissabte que ve, dia 11 de novembre. Entre les novetats d'esta edició estan les activitats obertes al públic que ompliran la plaça de l'Ajuntament el dimecres 8 i el dijous 10 a partir de les 10.30 hores: tallers de papiroflèxia, boixets, pintura, casetes informatives d'entitats de majors i activitats físiques com a ball i gimnàstica.

Quant a la part formativa, el saló Sorolla de l'Ateneu Mercantil acollirà les conferències "Abordatge de la fragilitat", a càrrec de Julio Fernández, responsable de la Càtedra d'Envelliment Saludable, Actiu i Participatiu; i la conferència sobre el sistema públic de pensions, que impartiran experts dels sindicats UGT i CCOO.

A més, enguany s'ha posat en marxa un certamen intergeneracional en els col·legis de la ciutat, per a donar-los l'oportunitat, als xiquets i xiquetes de València, "de posar en valor la figura dels seus iaios i iaies". Els treballs s'exposaran a partir del dimecres dia 8 al Saló de Cristall de l'Ajuntament. Al llarg de la setmana es mantenen també les activitats d'altres edicions, com el tradicional homenatge a les persones centenàries, que tindrà lloc demà dimarts, les funcions de teatre (que enguany inclouen l'actuació del grup guanyador del concurs Majors a escena), o el concert de la Banda Municipal, entre altres.

El colofó al programa tindrà lloc el dissabte 11, a partir de les 16.30 hores, amb la gran festa de clausura que serà oberta a tota la ciutadania a la plaça de l'Ajuntament. Actuaran els humoristes Carlos Luna i Tio Fredo, el cantant Emilio Solo i l'orquestra Brillantina.

La regidora de Persones Majors, Sandra Gómez, ha animat totes les persones majors a disfrutar d'estes propostes, juntament amb els seus familiars i amics de totes les edats, i ha subratllat que la voluntat de l'Ajuntament és "que a València no es parle d'una altra cosa estos dies, perquè les persones majors es mereixen tot l'afecte i el reconeixement, ja que són els que han construït esta ciutat i continuen aportant el millor d'elles mateixes cada dia".

Pujar