elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ‘sàtira’ fallera i valenciana arriba a la televisió

La ‘sàtira’ fallera i valenciana arriba a la televisió
  • Elperiodic.com enllaça el vídeo perquè cadascun dels nostres lectors traguen les seues conclusions

De sàtira, els valencians saben molt. Només cal fer-se un volt pels monuments fallers per a comprovar-ho, lamentablement enguany no podrà ser per la cancel·lació de les festes josefinas per la pandèmia.

Un programa d'una plataforma digital de televisió ha aprofitat aqueixa sàtira valenciana per a fer humor sobre les festes, els vestits de fallera i la paella.

L'humorista Jorge Ponce porta diverses setmanes fent humor sobre les províncies espanyoles i aquesta setmana València ha sigut la protagonista.

En el programa de ‘La Resistència’ que es pot veure en Movistar+, l'humorista assegura que a València està “to bonic” i quan arribes al cap i casal el primer que dius és “fluixeges”, amb un to bastant agut.

Jorge Ponce fa comentaris sobre el disseny de la ciutat, de la qual diu que no hi ha centre perquè és tot extraradio.

A més, l'humorista assenyala que a València li agrada molt la festa però “també tenen gastronomia, cultural i investigació però tot és una excusa per a la festa”. Encara que per a Jorge Ponce les falles són “la pitjor festa popular d'Espanya” perquè “construeixen xiquets i els cremen. Però els vestits de fallera no”.

Sobre la paella, Jorge Ponce afirma: "a la paella li tiraré de tot i la diré paella. Li pose el que vulga. Li pose anacards i la dic paella. A la meua casa, la meua família ho dirà paella i els meus amics vindran a la meua casa a prendre paella. I potser no li pose ni arròs”.

Això és sàtira? Jutgen vostès.

 

Pujar