elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sant Marcel·lí acull el primer espectacle de Cultura als barris

  • Demà, divendres 22, a les 22.30 hores, en la plaça de l'Església

 

 

La plaça de l'Església del barri de Sant Marcel·lí serà el primer escenari de la VIII edició del programa Cultura als barris, que se celebra a València entre el 22 de setembre i el 5 de novembre. La cita serà a les 22:30 hores, amb l'elenc artístic del Palau de les Arts que posarà en escena la nova producció operística dels Arts Volants: ‘La Ventafocs’. Este mateix espectacle s'aproximarà el diumenge 24 al barri de la Malva-rosa, i el dimecres 27 a la plaça de la Reina, a Ciutat Vella. En total, l'Ajuntament ha programat 120 activitats de diferents modalitats artístiques per a acostar gratuïtament la cultura a la població de 24 barris de la ciutat.

El regidor d'Acció Cultural i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha destacat que el primer espectacle de la present edició de Cultura als barris, ‘La Ventafocs’, es tracta d'una adaptació al valencià de Cendrillon, una òpera còmica de cambra amb diàleg, basada en la història de la Ventafocs. A més de posar-se en escena en la Malva-rosa i Ciutat Vella, es representarà en Patraix (divendres 29), Malilla (dimarts 30), i el Cabanyal-Canyamelar (diumenge 1 d'octubre).

Durant l'últim cap de setmana de setembre, Cultura als barris es traslladarà, de nou, al Cabanyal-Canyamelar i a Patraix, i també visitarà Aiora, Campanar, La Carrasca, Natzaret, i Penya-Roja. Entre les diferents propostes culturals, totes d'accés lliure i gratuït, destaquen, per exemple, un dels espectacles organitzats amb la finalitat de rememorar la vida i obra de Sorolla amb motiu del centenari de la seua defunció. Concretament, el parc d'Aiora albergarà un concert en el qual la veu de la rapsoda Gloria Sevilla, la guitarra de Toni Cotolí, el violí de Gloria Aleza, i la dansa d'Irene de la Rosa homenatjaran a Sorolla.

La programació de “Cultura als*barris” tallers participatius de doblatge de cinema o arqueologia, contacontes amb dansa i música en directe com “Scherezade”, estrenes de noves produccions de dansa contemporània, i propostes amb la manyaga i la llengua de signes com a noves formes de comunicació.

El regidor delegat d'Acció Cultural i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha recordat que “Cultura als Barris” “és un projecte de descentralització i democratització promogut per l'Ajuntament de València per a salvar les desigualtats que la ubicació o context sociocultural dels barris puga generar en l'accés a la cultura”, i ha destacat que “entre els objectius de la present edició destaquen el d'impulsar el consum cultural i el de generar nous públics”.

En la VIII edició de “Cultura als barris” participen més de 60 companyies, artistes i professionals de la cultura, 26 bandes de música.

 

Pujar