6 de desembre de 2020 6/12/20

Sanitat estudia com garantir la seguretat en les activitats extraescolars davant l'expansió del covid

Sanitat estudia com garantir la seguretat en les activitats extraescolars davant l'expansió del covid - (foto 1)
  • L'Ajuntament de València planteja millorar els sistemes de ventilació en escoles i centres culturals i esportius

MÉS FOTOS
Sanitat estudia com garantir la seguretat en les activitats extraescolars davant l'expansió del covid - (foto 2)
Sanitat estudia com garantir la seguretat en les activitats extraescolars davant l'expansió del covid - (foto 3)

Mesures efectives per a ventilar espais tancats com a escoles, centres esportius i culturals així com garantir la seguretat en les activitats extraescolars. Són els temes principals que han abordat la Consellera de Sanitat, Ana Barceló i l'alcalde de València, Joan Ribó en una reunió important per a analitzar com frenar la preocupant expansió del virus.

Una trobada en el qual la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l'Ajuntament de València han constituït la Comissió de Seguiment encarregada de vigilar la situació epidemiològica de la ciutat. Entre els primers acords d'aquesta comissió destaca la incorporació de membres de l'administració autonòmica (com a autoritat sanitària) al Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), creat pel consistori per a contindre l'expansió del coronavirus a la ciutat.

Una de les primeres mesures serà l'adequació dels locals municipals, en la mesura de les possibilitats, per a afavorir la seua ventilació. Ribó ha detallat que en la reunió s'han abordat temes com la ventilació dels locals tancats, “que és una mesura que potenciarem, que plantejarem d'una manera més clara, perquè considerem que és important en els col·legis, en els centres esportius i culturals, així com en altres centres”, ha afirmat l'alcalde.

A més, també s'ha abordat l'assumpte de les activitats extraescolars. “Ens sembla important que es dicte una sèrie de normes perquè aquestes activitats es puguen fer amb total seguretat”, ha afirmat.

Finalment, la primera autoritat municipal ha explicat que “l'Ajuntament ha convidat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública perquè tinga un contacte permanent amb el CECOPAL”, que es va constituir el mes de març, en el marc del Pla Territorial d'Emergències de València i amb la participació dels diferents serveis municipals relacionats amb la protecció civil i d'emergències de la ciutat, per a establir els mecanismes d'actuació contra la covid-19.

Tal com ha explicat la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, “ens incorporarem per a poder continuar treballant, col·laborant i intercanviant dades que ens permeten alhora anar prenent decisions molt més encertades per a evitar que es transmeta el virus”.

Ana Barceló ha estat acompanyada per la secretaria autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro; la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; i la subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha. I ha considerat “molt encertada la iniciativa de col·laborar amb CECOPAL per a arribar a decisions encertades, més micro, i evitar que es transmeta el virus i controlar entre totes les administracions la pandèmia”.

Pujar