4 d’agost de 2020 4/8/20

Sanitat confirma un brot d'origen social a València amb 33 contagiats

Sanitat confirma un brot d'origen social a València amb 33 contagiats - (foto 1)
  • Els cinc brots familiars que s'havien detectat per separat estan tots relacionats entre si

 La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dijous que els cinc brots que s'havien detectat a València d'origen familiars i, al principi, sense vinculació aparent, estan relacionats i vinculats entre si. Així, es tractaria de 33 positius: “Després de les investigacions realitzades sobre 5 brots familiars anteriors, més altre d'origen social, Salut Pública ha conclòs que aqueixos 6 brots tenen un origen comú en un únic àmbit social, per la qual cosa els 33 casos positius passen a ser tots part d'un únic brot de caràcter social”.

La notícia arriba el mateix dia en què es disparen els nous casos en la Comunitat Valenciana fins als 235. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat el treball de Salut Pública per al control i seguiment dels diferents brots que estan apareixent en els últims dies.

En aquesta línia, ha explicat que “lògicament és preocupant el creixement de positius, però les mesures de control que s'estan adoptant funcionen i aquest seguiment dels brots comporta la realització de 5.000 PCR al dia, molt dirigides a la detecció precoç dels casos. Actuar d'aqueixa manera fa que es detecten més casos positius i ens permet seguir la traçabilitat del virus en la Comunitat”.

En aquests moments hi ha actius 1.303 casos, la qual cosa suposa un 6,19% del total de positius. 

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar