elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sandra Gómez: “Hui hem fet un pas de gegant per a aconseguir el Corredor Mediterrani”

Sandra Gómez (PSPV València)
Sandra Gómez (PSPV València)
  • El Govern trau a informació pública l'estudi del Túnel Passant de València

Sandra Gómez, vicealcaldessa de València i responsable de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, ha celebrat la decisió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de traure a informació pública l'estudi del Túnel Passant de València, que connectarà l'Estació del Nord amb la línia ferroviària València Barcelona al nord de la ciutat. “Hui hem un fet un pas de gegant per a aconseguir el Corredor Mediterrani”, ha dit Gómez.

“València està destacant en diferents sectors econòmics”, ha afegit Gómez, qui ha continuat: “Hui parlàvem del turístic, però també volem ser una ciutat ‘Tech’, una ciutat que siga un punt logístic. I per a això, és absolutament imprescindible tindre una bona connexió d'infraestructures. El Corredor Mediterrani és una reivindicació comuna de tots els agents polítics, socials i econòmics i amb això estem fent un pas de gegant per a ser una de les ciutats millor connectades, no sols amb el nostre port i el nostre aeroport, sinó també a nivell ferroviari”, ha subratllat.

El Túnel Passant ferroviari de València eliminarà la disposició actual en fons de sac de l'Estació del Nord i evitarà les maniobres de reculada dels trens a l'entorn de l'estació. El seu traçat discorre en subterrani pel nucli urbà des de la futura Estació Central. Està previst que admeta la circulació de tota mena de trens, des d'alta velocitat a rodalia.

Amb els estudis informatius del Túnel Passant, el Govern socialista de Pedro Sánchez dóna un impuls definitiu al Corredor Mediterrani a la ciutat de València, ja que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2022 també consigna una partida específica de 29,9 milions d'euros per a escometre les obres del Canal d'Accés, el projecte de soterrament de les vies entre la Ronda Sud i el pas elevat de Giorgeta i Peris i Valero. Es tracta d'una de les principals obres pendents de València, ja que permetrà eliminar la infraestructura ferroviària que divideix tot l'entramat urbà del sud de la ciutat. Una vegada finalitzat el Canal d'Accés, València podrà disposar d'un gran corredor verd sobre l'antiga platja de vies que cosirà els barris del sud (Raiosa, Malilla, Creu Coberta, Sant Marcel·lí, Camí Reial i Sant Isidre) i els connectarà amb el centre de la ciutat i el Parc Central.

 

Pujar