30 de novembre de 2020 30/11/20

El Saler estrena dàrsenes en les parades d'EMT al costat del centre d'exàmens de la DGT

El Saler estrena dàrsenes en les parades d'EMT al costat del centre d'exàmens de la DGT - (foto 1)
  • Mobilitat adequa dos parades que durant dècades han mancat de plataforma i espai d'espera i les fa accessibles a tota persona amb diversitat funcional

MÉS FOTOS
El Saler estrena dàrsenes en les parades d'EMT al costat del centre d'exàmens de la DGT - (foto 2)

La Regidoria de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic de l'Ajuntament de València ha finalitzat les obres d'adequació de dos parades de l'EMT situades als voltants del poble del Saler, concretament enfront del càmping i al costat del centre d'exàmens de la DGT, per a adaptar-les a la normativa d'accessibilitat vigent. Les obres de construcció de dos andanes i l'adequació del seu entorn es van iniciar el passat dia 7 amb un pressupost total de 48.399,15 euros.

Les dos parades de l'EMT se situen en Carrera del Riu, cadascuna en un sentit de la via, a l'altura de l'accés al càmping “València El Saler”. En el cas de la parada sentit València, que fins ara es trobava situada darrere d'un carril bici, s'ha procedit a invertir la situació per a evitar els riscos i la dificultat d'accés per a les persones usuàries. El desviament del carril bici, ara per darrere de la parada, s'ha efectuat amb paviment procedent del reciclatge de plàstics.

A més, en totes dos parades s'han construït dos dàrsenes de 10 cm d'altura –tal com contempla la normativa vigent- perquè siguen accessibles a tota persona amb diversitat funcional. També s'ha adequat la vorera al costat de la façana del càmping, així com un tram de calçada existent. 

D'altra banda, s'ha executat un nou pas de vianants per a permetre l'accés des del càmping a la parada del lateral del mar i viceversa. Fins ara, no hi havia cap pas de vianants a menys d'una distància de 500 metres i, per a arribar a ell s'havia de transitar pel carril bici amb els riscos que això implicava. En estar dins de l'àmbit del Parc Natural de l'Albufera, el projecte ha requerit de l'informe favorable del servici Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València i de l'Oficina de Gestió del Parc Natural de l'Albufera, pertanyent a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural.

Estes parades adaptades se sumen a les vora 200 que es van millorar a la fi de 2018 amb el mateix objectiu d'accessibilitat en el terme municipal de València.

Pujar