22 d’octubre de 2020 22/10/20

La Sala l'Horta arranca la temporada amb la comèdia sobre el món laboral El Mètode Grönholm i l'estrena d'una obra de teatre musical del cantautor valencià Dani Miquel

La Sala l'Horta arranca la temporada amb la comèdia sobre el món laboral El Mètode Grönholm i l'estrena d'una obra de teatre musical del cantautor valencià Dani Miquel - (foto 1)
  • La tradicional festa d´inici de temporada tindrà lloc el diumenge 4 d’octubre

MÉS FOTOS
La Sala l'Horta arranca la temporada amb la comèdia sobre el món laboral El Mètode Grönholm i l'estrena d'una obra de teatre musical del cantautor valencià Dani Miquel - (foto 2)
La Sala l'Horta arranca la temporada amb la comèdia sobre el món laboral El Mètode Grönholm i l'estrena d'una obra de teatre musical del cantautor valencià Dani Miquel - (foto 3)

La Sala l'Horta, centre cultural gestionat per l'Horta Teatre, alçarà de nou el teló el primer cap de setmana d'octubre després de sis mesos de tancament temporal deguda a la crisi sanitària de la Covid-19. Aquest il·lusionant retrobament amb les arts escèniques -que ve acompanyat d'un meticulós protocol de seguretat i higiene- arrancarà el dissabte 3 d'octubre amb la comèdia per a adults El Mètode Grönholm, inclosa dins la programació especial del 25 aniversari de la Sala l'Horta. El diumenge 4 d'octubre, l'espai de la pedania valenciana Castellar-Oliveral celebrarà la seua tradicional festa d'inici de temporada amb l'estrena de l'espectacle de teatre i música Desfem, del dolçainer i cantautor valencià Dani Miquel. Un muntatge divertit i didàctic que tracta de conscienciar a majors i menuts sobre la necessitat de tenir cura de l'entorn amb gestos senzills i quotidians.

Al llarg del mes d'octubre, la Sala l'Horta recuperarà la programació especial del 25 aniversari que va cancel·lar-se el passat mes d'abril. Consta de tres muntatges: El Mètode Grönholm (Premi Max 2005), divertida sàtira sobre el món laboral protagonitzada per Rebeca Valls, Jordi Ballester, Ferran Gadea i Diego Braguinsky; Mulïer, dansa a càrrec de la companyia valenciana Maduixa Teatre, reconeguda amb dos premis Max i com a Millor Espectacle de Carrer de les Arts Escèniques Valencianes en 2018, i finalment Vida, espectacle de titelles per a tots els públics creat per Javier Aranda i llorejat amb el Premi al Millor Espectacle Fira de Titelles de Lleida (2018) i al Millor Espectacle de Xicotet Format FETEN (2018).

L’única sala amb programació especialitzada per a bebés

La programació regular de teatre infantil inicia la temporada 2020-2021 amb dos muntatges. El primer d'ells és Cucut Haiku, de la companyia Escena Miriñaque. Un espectacle de teatre visual dirigit a la primera infància (d'1 a 5 anys) que es portarà a escena el 18 d'octubre en funció matinal i vespertina. Es tracta d'una delicada obra poètica i plena de colors que endinsa als més menuts a la comprensió dels cicles de vida de la natura. La Sala l'Horta és l'única sala privada valenciana que ofereix una programació estable adreçada a bebés. Són peces amb característiques molt específiques: a més de tenir un aforament més limitat i una durada més curta, el seu contingut sol centrar-se en l'estimulació sensorial i els pares solen ocupar l'escenari amb els seus fills per facilitar la seua experiència.

La segona cita d'octubre dins de la programació regular infantil serà el diumenge 25 d'octubre amb la companyia Disparatario, que oferirà dues funcions de La Maria no té por, una peça teatral d'aventures i fantasia que al mateix temps tracta de mantenir viu el bestiari popular valencià, amb personatges com El Butoni o la Quarantamula. Aquest espectacle està inclòs dins el Pla Reactivem, impulsat per l'Institut Valencià de Cultura.

Una sala segura i completament remodelada

El públic trobarà la Sala l'Horta completament remodelada, després de la intervenció integral que s'ha dut a terme durant l'estiu per millorar la comoditat dels espectadors. "Perquè la visibilitat siga òptima, hem baixat l'altura de l'escenari i hem construït una rampa per a les butaques, a més d'altres millores no visibles, que faran d'aquest un espai càlid ideal per al fet escènic", apunta Alfred Picó, director de Sala l'Horta. "Iniciem una temporada diferent de les altres, però amb il·lusió i amb ganes d'aportar normalitat a les nostres vides".

Pujar