30 de març de 2020 30/3/20

Ribó reivindica la «necessitat de pensions revaloritzades per a poder viure d'una manera digna»

Ribó reivindica la «necessitat de pensions revaloritzades per a poder viure d'una manera digna» - (foto 1)
  • L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit hui amb el president de la Unió Democràtica de Pensionistes, Diego Alcázar

MÉS FOTOS
Ribó reivindica la «necessitat de pensions revaloritzades per a poder viure d'una manera digna» - (foto 2)

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat este dijous la necessitat que el sistema de rendes per a jubilats i pensionistes «establisca i garantisca unes pensions dignes, per a poder viure d'una manera digna». Ribó s'ha reunit este matí a l'Ajuntament amb una delegació de la Unió Democràtica de Pensionistes (Federació Provincial d'Associacions Democràtiques de Pensionistes i Jubilats-UDP València), encapçalada pel seu president, Diego Alcázar.

Tal com ha subratllat el primer edil, «Espanya és un dels països amb més esperança de vida de tot el món i alhora és un dels països amb menys nivell de natalitat, la qual cosa suposa que la piràmide de població està canviant d'una forma notable». Per això, ha assenyalat la importància que des de les administracions, especialment l'estatal, que és la competent en la matèria, s'aborde la qüestió des de la importància que revist, atés que incidix directament en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment d'aquella amb menor poder adquisitiu i amb més necessitats assistencials.

«La gent major ha de tindre la possibilitat de viure d'una manera digna, i per a això ha d'haver-hi pensions dignes», ha reiterat Ribó, qui ha recordat que, malgrat que no és un assumpte de competència municipal, sí que acaba recaient sobre els ajuntaments bona part de l'atenció a les persones majors i pensionistes (atenció a persones que viuen a soles, activitats de socialització en els centres de majors…), acompanyament de persones amb capacitats minvades…

«I també cal abordar els temes sanitaris, de prescripció i presa de medicaments, cura de persones aïllades, o que necessiten ajuda en la seua vida quotidiana, accés a residències, i altres aspectes com l'alimentació o la mobilitat, la seua presència en la societat i l’accés a la cultura i les activitats ciutadanes». L'alcalde ha assenyalat que el Govern Municipal, la prioritat del qual «rescatar a les persones, està treballant d'una manera clara en este camp, amb diferents ajudes socials, atenció domiciliària, acompanyament i programes de socialització, entre altres… i la principal reivindicació és que són necessàries unes pensions dignes: és un assumpte imprescindible, i cal canviar la perspectiva general d'abordar l'assumpte».

En semblants termes s'ha manifestat el president de la Federació Provincial d'Associacions Democràtiques de Pensionistes i Jubilats d'UDP València, Diego Alcázar, qui ha recordat que actualment, les persones majors sumen més de 10 milions, entre jubilats i pensionistes, en tot el territori estatal.

REUNIÓ AMB LA FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS GITANES

Posteriorment, l'alcalde Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha rebut el president de la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA-CV), Francisco Santiago, amb qui ha abordat diverses qüestions relacionades amb el col·lectiu gitano a València. “La cultura gitana és també cultura pròpia de tot el poble valencià, i l’hem de posar en valor”, ha dit l’alcalde.

L'Ajuntament de València, a més, disposa d'un programa específic, denominat Programa de Desenvolupament del Poble Gitano, l'objectiu del qual es dirigix a fer efectiva la igualtat d'oportunitats de la població gitana en relació al seu accés a la formació i l'ocupació, de manera que esta normalització permeta la seua inserció plena en la societat. El programa es desenvolupa a través del Programa «Accedir», que desenvolupa la Fundació del Secretariat Gitano.

El programa inclou aspectes com l’alfabetització d'adults, aprenentatge d'organització familiar, ensenyaments d'activitats pre laborals, i acompanyament en activitats de tipus cultural, social i esportiu.

Pujar