elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ribó proposa a Sanitat "protocols flexibles" per adaptar les falles a la situació al setembre

Ribó proposa a Sanitat "protocols flexibles" per adaptar les falles a la situació al setembre
  • L'alcalde considera que es poden plantejar dues o tres possibilitats per acte i així poder respondre segons l'alerta sanitària en la qual es trobe la ciutat

L'alcalde ha proposat a la Conselleria de Sanitat "protocols sanitaris flexibles i condicionats al nivell en què es trobe la ciutat" de cara a les pròximes falles, previstes per al mes de setembre. Joan Ribó s'ha reunit aquest migdia amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per analitzar la situació actual que, en matèria de salut, presenta la ciutat de València, i que l'alcalde valora com a "molt complexa".

"Què vol dir això? Que si estem en un nivell d'afectació determinat es faci un protocol específic per a cada situació ". Aquests protocols flexibles permetran que "hi hagi determinats actes, d'aquí a dos mesos, que es puguin fer si estem en un nivell d'alerta sanitària baix o determinats actes que no es puguin fer si estem en un nivell alt, tot i que les falles es puguin plantar, es puguin cremar, etc. "

L'alcalde ha afirmat, contundent, que "jo voldria que, al setembre, les coses estiguen molt bé però, a hores d'ara, ni jo ni ningú tenim aquesta garantia, i l'aposta per fer uns protocols en funció del nivell sanitari amb dos o tres possibilitats sembla que és una aposta que podria donar garanties al món faller per organitzar-se amb totes les opcions i a nosaltres, per fer unes falles amb garanties sanitàries adequades. És un plantejament que a la consellera li ha semblat correcte i que em sembla que pot funcionar".

Joan Ribó ha assegurat que "tindrem unes falles dignes, en el marc de les circumstàncies que vivim, i en les que, sobretot, cal reconèixer i elogiar la responsabilitat que han tingut i tenen les persones involucrades en la festa".

Aquestes declaracions es produeixen hores després que la portaveu de Consell, Mónica Oltra, s'haja pronunciat sobre una celebració o no de les falles: "Hem de ser prudents i veure com evoluciona això. Això pot canviar d'una setmana a una altra", ha reconegut.

Oltra ha recordat que la Comunitat Valenciana va estar dotze setmanes amb una de les incidències més baixes d'Europa "i ara ha canviat la situació".

En qualsevol cas, la vicepresidenta ha insistit en la mateixa idea que repeteix des de fa setmanes: "Hem de seguir cuidant-nos, també els que estem vacunats, perquè pots contagiar tot i que la probabilitat que la malaltia no et impacta com si no ho estigueres és més baixa".

Pujar