15 de gener de 2021 15/1/21

Ribó, investit com a alcalde però sense equip de govern tancat

Ribó, investit com a alcalde però sense equip de govern tancat - (foto 1)

  La ciutat de València va viure el passat cap de setmana la investidura del líder de Compromís, Joan Ribó, com a alcalde de la capital del Turia. Una acte de presa de possessió amb el qual ha revalidat el seu càrrec per quatre anys més, però al qual arriba sense tindre un acord de govern signat amb el seu soci principal: el PSPV.

  Les reunions entre totes dues formacions s'han anat desenvolupant en els últims dies i sembla que tot avança com deuria, però no al ritme adequat perquè el comú haguera sigut que l'acord ja s'haguera signat abans de la conformació del nou consistori.

  Preguntat per aquesta qüestió aquest dilluns, Ribó s'ha mostrat confiat que es puga tancar “el programa de govern comú” entre el seu partit i el liderat per Sandra Gómez aquesta vesprada durant el desenvolupament de la cinquena reunió negociadora. “Una vegada acabe el programa, espere que pot acabar-se aquesta vesprada pràcticament, ja comencem el com i el qui", ha insistit l'alcalde.

  En aquest sentit, ha afirmat que es troba en contacte directe amb la socialista perquè hi ha “temes urgents” que consideren haurien de quedar resolts al llarg d'aquesta setmana. Malgrat això, el cap de llista de Compromís no creu que puguem conéixer en els pròxims dies la composició del govern municipal però si “al llarg de dues setmanes”.

  “Ens hem marcat que el temps màxim ha de ser abans que acabe el mes” ha ressaltat Ribó davant les preguntes dels periodistes, al mateix temps que ha tornat a assenyalar que és més important determinar el “quin” per a després fixar el “qui”.

  Pujar