23 de maig de 2019 23/5/19

Ribó: "Les Falles són un esdeveniment de cultura festiva de primer ordre"

Ribó: "Les Falles són un esdeveniment de cultura festiva de primer ordre" - (foto 1)

L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat dels regidors i regidores de Compromís a l’Ajuntament de València, visitarà demà, la nit de l’alba de les falles, les comissions falleres de Tomasos - Carlos Cervera, Noscarmientas, Sueca - Literato Azorín, Cuba - Puerto Rico, Sevilla – Dénia, Castelló – Segorbe i Periodista Azzati. 


Es tracta ja d’una tradició que any rere any repeteixen l’alcalde i els regidors de Compromís. L’alcalde ha dit que “en una nit tan important per a tot el col·lectiu faller com és la nit de la plantà, en la que cada falla celebra un sopar com una cita especial i ineludible, és un moment perfecte per mostrar el suport del grup municipal Compromís a les diferents comissions de la ciutat. Les comissions són l’ànima de la nostra festa, patrimoni immaterial de la humanitat. És una nit plena de retrobaments, amb amics i fallers, per celebrar el primer dels grans i intensos dies de les falles”. 


Tant l’alcalde, com els regidors i regidores de Compromís, tindran l’oportunitat de poder parlar amb els diferents membres de les comissions, i estaran atents a totes les explicacions sobre cadascun dels monuments que voran. 


Ribó ha explicat que “estos anys València ha treballat cada dia per arribar a l’excel·lència fallera, que va culminar amb el reconeixement com a patrimoni de la humanitat de la festa. Això inclou posar en valor el treball, la col·laboració i les ganes dels milers i milers de fallers i falleres, artistes fallers, músics, pirotècnics, indumentaristes i moltíssimes persones més que dia a dia posen el seu granet d’arena perquè la ciutat puga disfrutar de centenars d’actes cada dia en centenars de racons de la ciutat”. 


A més, l’alcalde ha destacat que les falles “són un esdeveniment de cultura festiva de primer odre i, òbviament, també un dinamitzador econòmic important. De fet, des de l’àmbit turístic estem treballant perquè la festa cresca de manera ordenada, és a dir, treballem per la seua difusió a l’exterior, però al mateix temps per oferir tots els servicis necessaris i evitar que es desborde. Per això, estem fent un esforç molt important en temes de seguretat, neteja o habiltació d’espais”. 


Després de la ruta fallera, l’alcalde Ribó i els regidors i regidores de Compromís es desplaçaran fins la plaça de l’Ajuntament de València per presenciar l’espectacle pirotècnic de la nit de l’alba de les falles. 


“Un any més, i ja en van quatre, la gran celebració pirotècnica de l'Alba de les Falles obrirà la setmana gran de les festes de Falles. Esta tradició, recuperada des de la Regidoria de Cultura Festiva a proposta de la comissió de la falla Na Jordana, iniciarà el calendari festiu amb els espectaculars trets simultanis en tots els punts de la ciutat”, ha conclós l’alcalde.