25 de novembre de 2020 25/11/20

Ribó dóna suport a un possible toc de queda a València malgrat les “connotacions militars”

Ribó dóna suport a un possible toc de queda a València malgrat les “connotacions militars” - (foto 1)
  • L'alcalde de València es mostra partidari d'apostar per aquesta mesura per a frenar els contagis

La Generalitat traslladarà durant la jornada d'aquest dimecres la seua proposta de toc de queda al Govern central de Pedro Sánchez, tal com t'ha comptat elperiodic.com. La possibilitat d'instaurar aquesta mesura en la Comunitat planeja amb força i podria materialitzar-se en els pròxims dies.

Preguntat sobre aquest tema, l'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat partidari d'aquesta mesura per a poder frenar els contagis de coronavirus que s'han disparat en les últimes hores. Això sí, reconeix que “a paraula toque de queda no m'agrada perquè té connotacions militars”.

L'alcalde, considera que és una possibilitat “interessant” que funciona d'una “manera raonable” a les ciutats europees on ja s'ha instaurat posant com a exemple a Bèlgica o Brussel·les.

En aquest sentit, Ribó ha apostat per un toc de queda que afecte el menys possible a l'economia valenciana “sobretot a l'hostaleria, sempre que es facen els passos legals necessaris".

Una postura semblant la defensada per la vicealcaldessa, Sandra Gómez, qui ha assenyalat que “qualsevol restricció necessària per a restringir l'avanç del coronavirus serà aplicada i acceptada per l'Ajuntament".

Pujar