2 de desembre de 2020 2/12/20

Ribó defén en Fitur la necessitat de "Redreçar les activitats turístiques cap a la sostenibilitat"

Ribó defén en Fitur la necessitat de "Redreçar les activitats turístiques cap a la sostenibilitat" - (foto 1)
  • L'alcalde de València ha intervingut en l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2020, i ha subratllat el paper del turisme com a «eina contra la desigualtat»

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha intervingut este dimecres en la presentació de l'estand de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional del Turisme, FITUR 2020, on ha defensat «rotundament» el posicionament de la ciutat de València de «redreçar les activitats turístiques cap a la sostenibilitat». Així ho ha assegurat durant la seua visita a la mostra turística que reflexiona sobre els reptes que la indústria turística planteja de cara al futur.

«Des de la ciutat de València creiem necessària la vinculació amb els pobles del nostre entorn. Però, al mateix temps, estem convençuts que la ciutat receptiva, tal com està passant a les ciutats europees líders en turisme, només pot cobrir la demanda d'un visitant cada vegada més exigent si obri els camins als nostres veïns i veïnes. València, una ciutat on l'hospitalitat forma part del nostre caràcter, i no podem ser-ho si no és amb la complicitat del tots els valencians i valencianes».

L'alcalde ha assenyalat la importància d'experiències en gestió turística de municipis com Gandia, Cullera, Xàtiva, Bocairent, Alzira, Llíria, Requena, Canet i Sagunt, «com a principals destinacions que aporten destacats productes  turístics per a un visitant foraster, i que de bon segur agraeixen i valoren», però ha aportat una «reflexió sobre el valor del turisme com a activitat social i econòmica a les nostres ciutats, allà on estan els nostres conciutadans». «Des de València –ha assegurat- compartim rotundament el posicionament de redreçar les activitats turístiques cap a la sostenibilitat».

Per això ha manifestat el suport i coincidència total que les iniciatives que s'han establit des de la Generalitat Valenciana a propòsit de la consecució de l'Objectius Sostenibles del Desenvolupament (ODS), «i agraïm que el Patronat se sume a la difícil tasca de l'aplicació de l'Agenda 2030 en tots els municipis valencians», ha afegit.

L'alcalde ha visitat este matí l'aparador de la Comunitat Valenciana junt amb el president de la Diputació de València, Antoni  Gaspar, i el diputat de Turisme, Jordi Mayor, així com nombrosos representants del Parlament, i dels municipis valencians. En este context, Ribó ha detallat les diferents mesures que s'estan impulsant des de l'Alcaldia «dirigides a la implantació estratègica de la sostenibilitat». «Per això, hem col·laborat des de l'Oficina Smart City de l'Ajuntament amb l'àrea d'Informàtica i Govern Obert de la Diputació i continuarem fent-ho amb les aplicacions dels programes de desenvolupament de ciutats turístiques intel·ligents mitjançant el programa RED.ES, que facilitarà una implementació coherent i sostenible de les estratègies turístiques valencianes», ha assenyalat. Una col·laboració que s'amplia a totes les institucions públiques i privades, ha continuat l'alcalde de València, «i que ja ha donat fruits tan valuosos com el de la Capitalitat Mundial del Disseny per al 2022».

EL TURISME, EINA CONTRA LA DESIGUALTAT

L'alcalde ha conclòs amb una defensa del turisme «com la millor eina contra la desigualtat, contra la xenofòbia i contra intransigència. El turisme obri portes i genera il·lusió. I on millor que a València, on el nostre clima, la nostra condició de ciutat habitable, s'uneix a la seua capacitat de llibertat. Tres ingredients bàsics per a sobreviure en un món tan difícil com el que ens ha tocat viure: benestar, afecte i llibertat».

«El diàleg i el respecte ens permetran dissenyar les millors ciutats per als seus habitants. I esta és la millor novetat que he vingut a explicar-los a vostés», ha finalitzat el primer edil. «Des de València, el país, la província i la ciutat estem amb la voluntat  d'obrir un espai que no té fronteres i que exporta el desig, tan mediterrani, de compartir el temps amb els visitants, ajudant-los a trobar la felicitat, ja que d'això del que va este negoci del turisme».

Pujar