28 de novembre de 2020 28/11/20

Ribó celebra la inclusió de València en el repartiment dels Fons de Cooperació de la Diputació

Ribó celebra la inclusió de València en el repartiment dels Fons de Cooperació de la Diputació - (foto 1)
  • L'alcalde Ribó ha dit que és “una qüestió d’equanimitat que València reba la part corresponent que li pertoca a la ciutat pel seu pes poblacional, tal i com estableix el Decret de la Generalitat Valenciana que regula els fons de cooperació”

Compromís ha sigut l’únic partit que ha defensat els interessos de la ciutat de València des d’un primer moment per tal que la ciutat i els seus Pobles reberen estes ajudes de la Diputació, com poblacionalment i legalment corresponia. “Ara tindrem els fons que li corresponen a la nostra ciutat. Cal que l’anunci de la Diputació es materialitze, i des de Compromís estarem pendents perquè així siga,  però és una gran notícia per a tota la ciutadania que finalment hàgem arribat a un acord just”, ha apuntat l’alcalde Ribó.

 El problema era que, proporcionalment, València no rebia un percentatge d’ajudes equivalent al seu pes poblacional per part de la Diputació. “Ens sembla bé que la Diputació prime les poblacions xicotetes per promoure la cohesió territorial i garantir els servicis a l’entorn més rural, i per això mateix, els Pobles de València (pedanies) mereixen comptar amb unes ajudes que, per decret de la Generalitat Valenciana, València havia de rebre", ha dit Ribó.

Així, des de Compromís s’entén que el global dels Fons de cooperació ha de contemplar la ciutat de València (tant el pack de 40 milions amb què estava dotat fins ara, com l’extra que s’ha afegit enguany per part de la Diputació).

Açò no exclou que els municipis més menuts es vegen afavorits en el repartiment dels recursos econòmics destinats als Fons, com de fet ja ocorre, “però en cap cas es pot excloure a la ciutat de València. La ciutadania ha de tindre els mateixos drets independentment del lloc on visquem, i això també s’ha de reflectir, com sempre s’havia fet en la Diputació, en el Fons de Cooperació”, ha dit l’alcalde Ribó.

JUAN GINER, REGIDOR DEL PP A L’AJUNTAMENT, A FAVOR DE DISCRIMINAR A VALÈNCIA

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Carlos Galiana, ha demanat explicacions a la portaveu del Partit Popular en l’Ajuntament, María José Català, pel vot del regidor del PP, Juan Giner, a favor de deixar fora del fons de cooperació a la ciutat de València.

“És incomprensible que un regidor del consistori de la ciutat de València vote en la Diputació en contra dels interessos de la nostra ciutat, a la que representa i de la que cobra un salari públic, més quan el Decret de la Generalitat Valenciana que regula estes ajudes dóna la raó a la ciutat de València. De nou, el PP de València demostra que són uns nefastos defensors dels interessos de la ciutat i que no miren més enllà dels seus interessos personals, són incapaços de defensar els interessos de tots i totes”, ha dit Galiana.

Pujar