30 de novembre de 2020 30/11/20

Ribó blinda els punts neuràlgics de València davant possibles atemptats terroristes

Ribó blinda els punts neuràlgics de València davant possibles atemptats terroristes - (foto 1)

  Que es produïsca un atemptat de cort terrorista yihadista en la ciutat de València és hui, després dels atemptats del passat 17 d'agost a Barcelona, una possibilitat més que real. És per açò que, tal com va anunciar en la concentració que va unir a totes les forces polítiques després dels atacs, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha engegat la logística necessària per a blindar les zones de major afluència de persones en tota la ciutat.

  Així, de moment algun enclavaments d'especial rellevància, pel seu marcat caràcter turístic i per l'elevat nombre de persones que es concentren quasi a qualsevol hora, ja s'han col·locat jardineres que volten la Plaça de la Verge i el Carrer Navellos. Així mateix, el sempre transcorregut Carrer Ribera també ha conegut un augment dels elements ornamentals que frenarien, de donar-se el cas, un possible atac terrorista amb vehicles a motor. També té noves grans jardineres, amb el seu corresponent ficus, el passeig marítim de la capital, en concret a l'altura de la zona de Les Arenes.

  D'esta manera, l'executiu local, de la mà de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, màxim òrgan en la lluita antiterrorista a nivell regional, han intentat donar resposta i transmetre tranquil·litat a veïns i visitants de València, especialment després de les moltes crítiques que han rebut tant l'Ajuntament de Barcelona, com el Ministeri de l'Interior, per no haver obstaculitzat els accessos a les Rambles de la ciutat comtal amb algun tipus d'impediment que haguera minimitzat o impedit l'atac terrorista.

  En eixe sentit, el Govern ha demanat als ajuntaments de tot el país que reforcen i asseguren les seues plantilles de Policia Local, en un intent de reforçar tots els cossos de seguretat que estos dies vetlen especialment per la seguretat de tots davant qualsevol sospita d'atac o atemptat.

  No tenim por

  Per la seua banda, Joan Ribó va manifestar el seu suport a les víctimes de l'atemptat acudint a la multitudinària manifestació que es va celebrar a Barcelona i va assegurar que, "al terrorisme se li guanya amb una posició clara de multiculturalitat i des d'una posició clara de defensa de la democràcia i de la pau".

  Pujar