29 de setembre de 2020 29/9/20

Ribó apremia a Rajoy a invertir en València i a acabar amb la "corrupció" del PP

Ribó apremia a Rajoy a invertir en València i a acabar amb la "corrupció" del PP - (foto 1)

  L’alcalde de València i portaveu de Compromís en la ciutat, Joan Ribó, ha volgut aprofitar la presència demà del president del govern i del Partit Popular, Mariano Rajoy, en terres valencianes, per a exigir-li un “tracte just cap a la ciutat de València”, i en este sentit, li ha recordat les inversions que la ciutat té pendents “des de fa anys”, com per exemple, ha citat Ribó, “amb el soterrament de les vies del tren en la seua entrada a la capital valenciana, i la consecució d’un Parc Central que acabe amb l’actual partició de València, així com les obres per aconseguir l’adequació d’un túnel passant a l’altura de Serrería”. Ribó ha recordat que València, en estos dos anys de govern progressista, valencianista i sostenible, “ha aconseguit sanejar els seus comptes mentre invertim cada any més en servicis a la ciutadania i polítiques socials, de manera que li diem a Rajoy que hem d’eixir ja de l’injust Pla d’Ajust amb què el seu ministre Montoro ofega als ajuntaments i als veïns i veïnes de la ciutat”. En tercer lloc, Joan Ribó li reitera a Rajoy “que el govern de l’Estat ha de tractar a València amb igualtat de condicions a altres ciutats”, i per això ha reclamat “que siga el govern central qui assumisca el deute de la Marina per la celebració de la Copa Amèrica l’any 2007, tal i com sí va fer amb l’Expo de Sevilla i Saragossa, o les Olimpíades de Barcelona”.

  L’alcalde i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, s’ha expressat així davant la visita de Rajoy, a qui ha retret “que no li interessa reunir-se amb cap representant institucional valencià, sinó que només ve ací a fer actes de partit”. I per això, precisament, Ribó li ha recordat “la mala imatge que el seu partit, el PP, dóna dels valencians. Continuen sent la imatge de la corrupció, perquè el senyor Rajoy i la senyora Bonig la consenteixen, la toleren i, d’esta manera, també la propicien”. En este sentit, Ribó ha demanat a Rajoy “que pose ordre en el Partit Popular de València, i impedisca d’una vegada per totes, que siguen apartats dels seus càrrecs els regidors del Grup Municipal Popular imputats per greus casos de casos corrupció, com ara el blanqueig de diners i les suposades ‘mossegades’ en forma de comissions il·legals per a finançar les seues campanyes electorals. 9 dels 10 regidors del PP a València estan en esta situació. No podem permetre que el PP continue projectant una imatge tan nefasta de corrupció de la nostra ciutat. Els temps de la corrupció han acabat en el govern municipal de València; també haurien d’acabar d’una vegada per totes en el PP”.

  Ribó ha celebrat que la tenacitat de Compromís per València tant en l’àmbit polític, com institucional i judicial permetera que finalment el PP “haja de pagar el seu deute amb Fira València per un acte de partit, tot i que encara estem a l’espera que facen efectiu eixe pagament”; Ribó ha recordat que el PP té fins a finals de setembre per fer-ho. Ara, a més, toca que ens tornen “tots els diners furtats o malbaratats durant els seus anys de desgovern. No pararem fins aconseguir-ho”.

   

   

  Pujar