elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ribó advoca per una identitat europea en què 'prevalguen les persones sobre altres interessos'

Ribó advoca per una identitat europea en què 'prevalguen les persones sobre altres interessos'

  L'Ajuntament de València ha rebut hui la visita de les ambaixadores i ambaixadors de la Unió Europea que han participat en el viatge organitzat per l'ambaixada de Bulgària, coincidint amb la presidència del Consell d'Europa per este país. En la seua benvinguda, l'alcalde, Joan Ribó, ha defensat una identitat europea «en què han de prevaldre les persones, les seues necessitats i aspiracions, sobre qualsevol altra classe d'interessos». La recepció ha finalitzat amb una visita al refugi, recentment rehabilitat, que hi ha en el mateix edifici municipal

  Tots els grups municipals amb representació municipal han estat representats en esta recepció als ambaixadors i ambaixadores de la Unió Europea que ha tingut com a marc el Saló de Cristall, i a la qual ha assistit també el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha donat les gràcies a l'ambaixador de Bulgària, Ivan Kondov, «per haver triat València com a destinació del tradicional viatge dels ambaixadors de la Unió Europea».

  Ribó ha destacat que València «és una ciutat profundament europeista», i els ha convidat a gaudir de la seua estada «i del contacte amb una ciutadania l'esperit mediterrani de la qual està íntimament unit a una identitat europea en la qual han de prevaldre les persones, les seues aspiracions i necessitats, sobre qualsevol altra classe d'interessos».

  S'ha referit l'alcalde al creixent nombre de visitants de països de la Unió Europea que rep València, i ha posat l'accent a destacar la necessitat de seguir construint una Europa de les persones. «Si importants són el comerç, la transacció, l'intercanvi econòmic, la inversió que crea treball, també ho són el coneixement mutu, la bona sensació, la cordial relació entre els pobles, la generositat, el bon tracte, l'afabilitat, ingredients que creen el marc adequat perquè el descobriment d'una ciutat amb tant que oferir com València, comence pel descobriment de les persones que en ella viuen»

  Ha demanat Joan Ribó que l'aposta per Europa «siga també pels valors de l'empatia, la solidaritat i la generositat amb allò que arriba d'altres llocs», abans de convidar els ambaixadors a visitar el refugi que hi ha situat a l'Ajuntament, recentment rehabilitat, un dels 200 que van arribar a existir en la ciutat. «Els refugis formen part del llegat patrimonial de la memòria històrica de la Guerra Civil a València. Recuperar i obrir al públic el que ací mateix es va construir per a albergar a 700 escolars, acompanyat d'una exposició que informa, il·lustra i contextualitza, és una forma de reivindicar les víctimes innocents d'aquells atacs en què l'estratègic esdevenia sovint en indiscriminat i formava part d'una agressió planificada per a causar terror i mort entre la població civil de qualsevol edat i condició».

  A la benvinguda de Joan Ribó ha respost en nom de tots els diplomàtics i diplomàtiques presents en el Saló de Cristall, l'ambaixador de Bulgària, Ivan Kondov, que ha agraït «l'acollida que hem tingut en una estada en la qual hem pogut aprendre de València. Vindre ací ha sigut una cosa inoblidable».

  Pujar