21 de setembre de 2020 21/9/20

'Réplica', d'Art al Quadrat, guanya el concurs Eco-Artist València 2018

  Els dos accésits han recaigut en 'Herbario Urbano' de Marco Ranieri, sobre corredors ecològics urbans, i en 'Spoken Eco', un recital ecopoètic, del col·lectiu Poetas del Montón. El concurs Eco-Artist València 2018, al qual han concorregut 76 propostes, compta també amb la col·laboració del Diploma d'Especialització en Sostenibilitat Ètica, Ecològica i Educació Ambiental de la UPV.

  La proposta de fotografia i vídeos 'Réplica', d'Art al Quadrat, ha resultat guanyadora en el concurs Eco-Artist València 2018, organitzat pel festival VESOS amb el suport de l'Ajuntament de València –a través del centre d'innovació Las Naves i de la Fundació Observatori del CanviClimàtic- i el Diploma d'Especialització en Sostenibilitat Ètica, Ecològica i Educació Ambiental de la UPV (DESEEEA). La finalitat del mateix ha estat donar suport a iniciatives artístiques d'àmbit estatal en relació amb la sostenibilitat, el canvi climàtic i la transició energètica.

  Els dos accèssits han recaigut en 'Herbario Urbano' de Marco Ranieri, sobre corredors ecològics urbans i infraestructura verda, i 'Spoken Eco', un recital de poesia participatiu del col·lectiu Poetas del Montón.

  'Rèplica' d'Art al Quadrat és el projecte de Mónica i Gemma Del Rey Jordà, llicenciades en Belles Arts i titulades en el Màster en Producció Artística de la Facultat de Belles Arts Sant Carles de València. Proposa comparar productes ecològics, locals i de proximitat amb productes de producció intensiva, basant-se en el joc de les 7 diferències. En concret, la proposta guanyadora contempla la projecció de dos audiovisuals i dues fotografies de bodegons paral·lels amb els productes citats.

  A Eco-Artist València 2018 s'han presentat més de 70 propostes de diferents punts del país i diferents estils com escultura, collage, land art, performances, fotografia, videocreació, poesia, il·lustració, ceràmica, creació audiovisual i art urbà entre moltes altres.

  El jurat ha estat compost per Jose Albelda, professor d'Art i Ecologia en el Màster de Producció Artística (BB.AA. UPV); José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; María Luisa Peydro, tècnica Sector Cultural de Las Naves; Eva Pastor, biòloga i responsable de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic de la Universitat de València; i Marta García Haro, directora de projecte de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS).

  Els projectes guanyadors seran mostrats al públic en el marc del Festival VESOS, organitzat per l'associació N Flotante en Las Naves els dies 4, 5 i 6 de maig.

  Pujar