elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Reial Senyera entrarà a la Catedral de València el 9 d’Octubre

La Reial Senyera entrarà a la Catedral de València el 9 d’Octubre
  • Llum verda tant a l'entrada de la Reial Senyera a la Catedral i la celebració de la missa de Tedeum com el canvi de recorregut per a la Processó Cívica del 9 d’Octubre

El portaveu del Govern Local, Juan Carlos Caballero, ha explicat hui que la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat ha avalat, amb un informe favorable, tant l'entrada de la Reial Senyera en la Catedral i la celebració de la missa de tedeum, com el canvi de recorregut per a la Processó Cívica del 9 d’Octubre. “Es recupera així una tradició cultural històrica a la ciutat de València, ja que el tedeum ha estat sempre present durant les celebracions del 9 d’Octubre”, ha assegurat Caballero.

Així, el Servici de Patrimoni Cultural ha emés una resolució favorable que dona llum verda a l'entrada de la Processó Cívica en la Catedral des de la plaça de la Reina, com tradicionalment s'ha fet, on se celebrarà també la missa de tedeum.

L'alcaldessa de València, María José Català ha assegurat que, “tradicionalment, el tedeum ha format part de la processó; respectar les tradicions és bo, i nosaltres n’estem a favor”.

A més, també s'ha pronunciat de manera favorable, assegurant que no existix impediment de caràcter patrimonial per a la modificació de l'itinerari de la Processó Cívica del 9 d’Octubre a València, declarada Bé d'Interés Cultural de Caràcter Immaterial, pel recorregut proposat per l'Ajuntament de València, ja que es mantenen els elements singulars de l'acte, com són la baixada de la Senyera pel balcó de l'Ajuntament i l'ofrena floral a l'estàtua de Jaume I, a més de continuar recorrent els carrers del centre històric de la ciutat de València.

El recorregut o itinerari tradicional queda modificat, excepcionalment, discorrent pels següents carrers: plaça de l'Ajuntament, carrer de les Barques, carrer del Poeta Querol, carrer de la Pau fins a la Plaça de la Reina, des d'on es reprendrà el recorregut tradicional fins a la plaça d'Alfons el Magnànim.

 

Pujar