elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un recorregut virtual pel Palau de Valeriola

Un recorregut virtual pel Palau de Valeriola
    MÉS FOTOS
    Un recorregut virtual pel Palau de Valeriola - (foto 2)
    Un recorregut virtual pel Palau de Valeriola - (foto 3)
    Un recorregut virtual pel Palau de Valeriola - (foto 4)
    Un recorregut virtual pel Palau de Valeriola - (foto 5)

    El Centre d'Art Hortensia Herrero continua avançant i llança la seua nova pàgina web (www.cahh.es) i un recorregut virtual per les obres de rehabilitació del futur espai, situat en el palau Valeriola, que albergarà exposicions internacionals i la col·lecció personal de la pròpia mecenes Hortensia Herrero.

    La web, disponible en castellà, valencià i anglés, divideix els continguts a través d'un menú desplegable que s'adapta a diferents dispositius, com a mòbils i tauletes. Aquest portal informatiu desgrana les claus del projecte cultural, reuneix imatges dels treballs de renovació i ampliació del palau Valeriola i mostra una selecció d'obres d'artistes de la col·lecció, com *Anish Kapoor, Georg Baselitz, Andreas Gursky o Anselm Kiefer.

    El portal també inclou un recorregut virtual per les obres de rehabilitació (visible així mateix en el canal YouTube de la Fundació  que està duent a terme l'estudi ERRA Arquitectura en aquest antic palau neoclàssic, construït a principis del segle XVII a València. El projecte arquitectònic pretén posar en valor la història continguda en l'edifici i convertir-lo en un lloc de referència per a l'art contemporani amb 3.500 m² de superfície.

    La visita virtual permet a l'usuari accedir per l'entrada principal de l'immoble, situada al carrer de la Mar, i recórrer les estades de la planta noble, la andana, l'escala de pedra tallada o el pati interior, que mantindran la seua estructura i els seus elements patrimonials. El tour finalitza en el que serà el futur jardí del Centre d'Art.

    El vídeo mostra com la intervenció arquitectònica més important se centra en el volum del palau Valeriola, on es conservarà i es reconstruiran les peces al voltant del pati. En l'enclavament de Sant Cristóbal s'ha optat per mantindre la seua façana i construir quatre plantes amb l'objectiu d'aconseguir un conjunt ordenat i més integrat amb els edificis confrontants.

    El passeig virtual també avança alguns dels importants descobriments arqueològics que s'han trobat durant les excavacions, com el límit de l'antic barri jueu de la ciutat, un forn dedicat a la producció d'aliments del període baixmedieval i part dels murs del circ romà de Valentia. Aquest circ romà va ser la construcció més imponent de la ciutat en el segle II d. C. amb una superfície superior a tres camps de futbol (350m. de llarg i més de 70 d'ample). Durant les excavacions en el palau Valeriola s'han localitzat diversos trams de la gruixuda paret de 5 metres d'ample de la graderia occidental, altres tres murs transversals en el seu interior a manera de tirants i, en la part exterior de la paret, set contraforts. Aquestes troballes es conservaran i es mostraran als visitants del futur Centre d'Art Hortensia Herrero.

    Des que van començar les obres també han eixit a la llum restes d'un pati islàmic, format d'una banda central de planta quadrangular, un safareig a l'interior i fonts en cadascun dels seus extrems.

    La Fundació Hortensia Herrero i l'estudi ERRA Arquitectura han mantingut trobades amb els veïns per a informar-los sobre la marxa del projecte i agrair-los la seua comprensió i suport. El pla preveu l'obertura del futur Centre d'Art Hortensia Herrero l'any 2023.

    Pujar