elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La recollida de paper i cartó augmenta un 21,65% respecte a l'any 2020 a València

Augmenta l'ús dels contenidors blaus a València
Augmenta l'ús dels contenidors blaus a València
  • El vicealcalde destaca que l’arreplegada d’estos residus “s’ha disparat a causa de les polítiques de foment de reciclatge i a la recuperació de l’activitat econòmica després de l’impacte de la pandèmia del coronavirus”

MÉS FOTOS
Augmenta l'ús dels contenidors blaus a València

L’augment de contenidors blaus habilitats a tots els barris i pobles de la ciutat perquè la ciutadania deposite paper i cartó, i els servicis de recollida ‘porta a porta’ han arreplegat enguany 15.530.852 de quilograms d’estos materials fins al mes de setembre. Esta xifra suposa un increment del 21,65% respecte a la reutilització, aprofitament i transformació del paper i cartó de l'any 2020. En paraules del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, la recollida d’estos residus durant els primers nous mesos de l’any ’’s’ha disparat respecte als anys anteriors a causa de les polítiques de foment de reciclatge, de l'augment del nombre de contenidors de paper i cartó habilitats fa uns mesos a la ciutat, i de la recuperació de l’activitat econòmica després de l’impacte de la pandèmia del coronavirus”.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha fet un balanç del treball de recollida selectiva de paper i cartó durant els anys 2019, 2020 i 2021, i ha analitzat les dades que parlen d’una mitja d'1,7 milions de quilograms arreplegats al mes durant l’any 2021. Pel que fa al percentatge més elevat destaca l’increment d’un 45,79% del mes d’abril de 2020 (amb més d’1,3 milions de quilograms) al de 2021 (quan s’han arreplegat més d’1,6 milions de quilograms). Així mateix, el vicealcalde ha ressaltat que només durant el mes de setembre, en ple procés en l’eixida de la pandèmia, els servicis d’arreplegada de residus municipal han tret quasi 2 milions de quilograms d’estos depòsits de fem, un 23% més que durant el setembre marcat per l’impacte econòmic del coronavirus.

Sergi Campillo, que ha subratllat que estes xifres inclouen la quantitat de paper i cartó que l’Ajuntament arreplega directament als establiments comercials i altres locals de la ciutat, ha recordat algunes altres mesures preses per l’Ajuntament “per fomentar l’ús dels contenidors blaus, que, per exemple, actualment compten amb unes ranures més grans per facilitar el reciclatge”.

D’altra banda, el vicealcalde ha esmentat que l’Ajuntament ha obert un procediment per a subhastar el paper i el cartó obtingut mitjançant la recollida selectiva, a través del qual podrà obtindre beneficis amb la venda d'estos residus. “Generarem economia circular, perquè obtenim un benefici i este material es torna a inserir en l'economia. Parlem de fer una gestió eficient i sostenible mediambientalment”, ha conclòs.

 

Pujar