24 de setembre de 2020 24/9/20
9 D'OCTUBRE

La Real Senyera ja llueix en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València

La Real Senyera ja llueix en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València - (foto 1)
  • La ciutat de València ja ho té tot preparat per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre

MÉS FOTOS
La Real Senyera ja llueix en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València - (foto 2)

El Saló de Cristall de l'Ajuntament de València ha sigut el lloc triat un any més per l'equip de govern per a acollir la Real Senyera de la Comunitat Valenciana, la qual recorrerà els carrers del centre durant el dia de demà en la tradicional processó cívica. Aquest matí ha tingut lloc el traslladat de la bandera des del Museu Històric Municipal fins al saló, un acte amb el qual s'ha donat per inaugurada l'exposició ‘Valéncia, amb la Senyera’.

La popular María José Catalá ha sigut l'encarregada de realitzar el traslladat, perquè tal com va decidir l'alcalde Joan Ribó serà ella qui porte la bandera durant el recorregut del 9 d’octubre. “Serà un dels moments més especials de la meua vida” assegurava en declaracions als mitjans la portaveu municipal del PP, al mateix temps que aprofitava aquest dia per a reivindicar una millora en els drets dels valencians: “La Comunitat Valenciana és una pàtria acollidora, solidària i que tenen 5 milions de valencians que desitgen i esperen tindre els mateixos drets que tenen en altres llocs d'Espanya”.

Unes reivindicacions de les quals també es feia ressò l'alcalde de la ciutat, encoratjant a la societat a gaudir d'un 9 d’octubre carregat de “festa i reivindicació de tots els valencians”. “Els valencians som gent tranquil·la però que al mateix temps tenim que reivindicar que Espanya ens faça cas, no volem ser mes que ningú”.

Entre les reclamacions més destacades per Ribó trobem les dutes a terme en matèria d'inversió, finançament autonòmic i una millora de les connexions ferroviàries perquè “aquesta ciutat aquest a l'altura de les altres grans ciutats espanyoles”.

Exposició

L'agenda festiva de la vespra del 9 d’Octubre, és a dir, hui, dimarts dia 8, s'ha iniciat a les 10 hores del matí amb l'exposició de la Reial Senyera en el Saló de Cristall de l'Ajuntament. L'emblema valencià estarà en aquestes dependències municipals fins a les 21 hores, quan començarà una nova edició de ‘València, amb la Senyera’.

D'altra banda, a les 19, a les 19.30 i a les 20 hores la Coral Giner de la Societat Coral el *Micalet interpretarà el Cant a la Senyera, amb lletra de Carles Salvador i música d'Agustí Alaman.

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat Valenciana

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar